ŽIVOTNA TRAGEDIJA

Alen Vitasović progovorio o susretu sa smrću: 'Vidio sam kao da odlazim...'

11.07.2024.
u 12:07

Pjevač se u studenom prošle godine suočio s po život opasnom situacijom. Zbog unutrašnjeg krvarenja bio je prisiljen otkazati koncert povodom 30 godina karijere, a od sigurne smrti spasila ga je supruga Eleonora.

Glazbenik Alen Vitasović snimio je novi ljetni hit, duet s mladim istarskim glazbenikom Lima Lenom naziva 'Pod brajde'. Iako pjesma slavi bećarski život, Vitasović se privatno morao odreći vina i ostalih poroka. Naime, Puljanin je u studenom prošle godine uslijed lošeg zdravstvenog stanja bio prisiljen otkazati koncert kojim bi proslavio 30 godina karijere. Riječ je o problemima s unutarnjim organima, točnije jetrom, zbog konzumacije alkohola. S obzirom da je u jednom trenutku bio u životnoj opasnosti, pravo je čudo što niti godinu dana kasnije radi punom parom, a sada je povodom izlaska spomenute pjesme progovorio o najmračnijem periodu života.

- Stvarno prošle godine je bio jedan kritičan moment kad sam vidio baš smrt. Vidio sam kao da odlazim i onda sam rekao, sam sebi neću i onda sam se digao. Doslovno! I poslije toga sam se promijenio da uživam u svakoj sekundi svoga života - izjavio je Alen u razgovoru za IN magazin. Tada ga je spasila supruga Eleonora koja je brzo pozvala hitnu. Vitasović je na intenzivnoj njezi proveo 20 dana a, kako kaže, doktori su izrazili čuđenje kako je uopće uspio preživjeti.

Istarski pjevač je prošle godine u intervjuu za Večernji otkrio detalje zdravstvene kalvarije: - bio sam dobro, ali mi je odjedanput bilo jako zlo, povratio sam valjda dvije litre krvi. Naime, zadebljale su mi i onda i pukle arterije u grlu. Krv je tekla u želudac i tamo zakuhala, bilo mi je strašno loše. Supruga je zvala hitnu pomoć i doktorica je rekla da ću teško preživjeti do bolnice. No, ne znaju oni kakav sam ja igrač. U bolnici su mi stavili infuzije i nakon dva sam dana došao k sebi. Pitali su me kako se zovem i još nekoliko pitanja i shvatili da sam se izvukao. Tri dana nisam ništa jeo niti pio da se to grlo sanira - kazao je Vitasović te priznao da se u tim trenucima zabrinuo za karijeru.

- Kako cijeli život živim samo od glazbe, bilo me strah hoću li opet moći pjevati. Ništa drugo i ne znam raditi, ne mogu sada ići u tvornicu i nešto variti. Rekao sam sebi, preživi i pjevaj još malo, a onda crkni, tko te j..e. Evo, živ sam, oporavljam se jer sam imao i atrofiju mišića, posebno na nogama jer sam danima ležao, pa jedva hodam - otvorio se 56-godišnjak.

Ipak, brzo se oporavio i održao nastup za svoju publiku: - Samo koji dan nakon izlaska iz bolnice imao sam mali koncert za dvjestotinjak ljudi. Bilo me strah hoću li izdržati sat i pol pjevati. Mogu reći da nikada ljepše nisam pjevao. To je valjda proradio neki inat u smislu nećeš ti tek tako pasti, što bi rekli Dalmatinci, još ima ulja u svići - zaključuje Alen.

Inače, Alen Vitasović u braku je s 23 godine mlađom suprugom Eleonorom. Prije deset godina razveo se od prve supruge Sandre s kojom ima dvoje odrasle djece, 28-godišnjeg Ivana i sedam godina mlađu Miju.  O bivšoj supruzi i djeci ima samo riječi hvale. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije