Hmm...

Meghan Markle i princ Harry povukli jedan potez: Je li to znak da se više ne planiraju vratiti u Veliku Britaniju?

19.10.2024.
u 15:12

Kada su se princ Harry i Meghan Markle odrekli kraljevskih dužnosti ostali su bez svoga doma u Europi. Preselili su se u Kaliforniju te tamo pronašli svoju mirnu luku. Ipak, par je sada kupio kuću u Portugalu, piše Daily Mail.

Ova kupnja kuće u Portugalu paru će možda omogućiti da dobiju takozvanu zlatnu vizu, što je zapravo sheme boravka putem ulaganja koja nudi priliku da dobiju boravišnu dozvolu u nekoj zemlji kupnjom kuće ili velikim ulaganjem ili donacijom, prenosi Dnevnik.hr

Europska komisija je 2022. pozvala vlade EU da prestanu prodavati državljanstva investitorima. Nakon rata u Ukrajini, pojavila se zabrinutost da bi te sheme mogle predstavljati sigurnosni rizik.

Oni nisu jedini iz kraljevske obitelji koji posjeduju imanje u Portugalu. Harryjeva princeza Eugenie i njen suprug imaju kuću u Costa Terri, luksuznom kompleksu na kojem se nalazi oko 300 nekretnina. Mjesto se nalazi južno od glavnog grada Portugala, Lisabona.

Podsjetimo, par je u Kaliforniji kupio kuću 2020. godine nakon što su u neko vrijeme živjeli u iznajmljenoj vili u Los Angelesu.

Kuća je smještena u kalifornijskom naselju Montecitu. Meghan i Harry kupili su vilu za 14,7 milijuna dolara i susjedi su im slavna voditeljica Oprah Winfrey, komičarka Ellen DeGeneres te glumac Rob Lowe i redatelj George Lucas.

Velebna kuća čak devet spavaćih soba i 16 kupaonica, bazen, veliki dječji park, knjižnicu, saunu, kino, vinski podrum i teretanu te garažu u koju stane pet automobila. U blizini vile je i gostinjska kućica koja se nalazi uz jezerce.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije