u 69. godini

Preminuo Vlado Kliker iz filma "Sjećaš li se Doli Bel"

vlado
10.10.2016.
u 14:48

Saša Zurovac, koji se proslavio ulogom Vlade Klikera u filmu "Sjećaš li se Doli Bel" Emira Kusturice, preminuo je u 69. godini. Zurovac je bio naturščik kojeg je Kusta odabrao da odglumi nezaboravnu epizodnu ulogu Vlade Klikera, tinejdžera s blagim autizmom. 
Plavokosi momak otpjevao je u filmu numeru "Na morskome plavom žalu", koja je odmah postala hit za sva vremena! Nakon Saše Zurovca ovu pjesmu su pjevali mnogi priznati glazbenici, među kojima su Momčilo Bajagić Bajaga, Bora Čorba, Jura Stublić, Kraljevi ulice... ali nitko nije uspio prenijeti sjetu originalne verzije.

Iako ga je uloga Klikera proslavila, Zurovac nije imao priliku dugo uživati u filmskoj slavi. Poslije "Doli Bel" Saša je imao manju ulogu u drugom Kustinom filmu "Otac na službenom putu", i nešto veću u "Životu radnika" Miroslava Ćire Mandića, a onda je nestao. 

Očito se nije mogao izboriti sa slavom, a posljednje godine života proveo je u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići kod Fojnice, prenosi pogled.ba. Tamo je i preminuo, u subotu 8. listopada. Saša Zurovac bit će pokopan 12. listopada na Gradskom groblju Bare u Sarajevu u 15 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije