Snimka osvojila mreže

Tiktokerica govorila jezikom kojeg će mnogi Slaveni razumjeti bez učenja: Kako je to moguće?

16.10.2024.
u 11:11

Tiktokerica Tatyna Inyshina nedavno je putem svog profila objavila snimku koja je privukla veliku pozornost zbog činjenice da je koristila nepoznati jezik kojeg su zapravo mnogi razumjeli.

Tako Tatyna u snimku govori kako će koristiti "međuslavenski jezik, kojeg će razumjeti svi Slaveni bez učenja". To je zato što taj jezik uzima osnovu iz slavenskih jezika i koristi ih za sporazumijevanje. Snimka je ubrzo prikupila više od šest milijuna pregleda, a mnogi su pisali kako u potpunosti razumiju što Tatyna govori. "Ja sam iz Hrvatske. Razumijem sve od a do ž", "Bosanac ovdje. Sve sam razumio", "Zašto ovo razumijem", "Ljubav iz Makedonije", "Razumjela sam 99 posto toga", "Sve mi je jasno. Gdje mogu učiti ovaj jezik", "Iz Latvije sam, ali sve sam shvatio", "Ovo je suludo", "Kako je to moguće", "Nevjerojatno", bili su samo neki od komentara ispod ove objave.

@tanya_inyshina razumějemo vam čto ja govory? 🇧🇬🇲🇰🇧🇾🇷🇺🇲🇪🇷🇸🇧🇦🇭🇷🇸🇮🇨🇿🇸🇰🇺🇦🇵🇱 #interslaviclanguage #межславянский мой образ на видео от бренда @deelwear ♬ оригинальный звук - Tatyna Inyshina

Inače, riječ je o jeziku, koji je osmišljen 2006. godine s ciljem da se olakša komunikacija između državljana različitih slavenskih naroda. Kreirali su ga lingvisti iz različitih zemalja, koju je predvodio nizozemski lingvist Jan van Steenbergen. Oni smatraju kako ovaj jezik mogu razumjeti ljudi koji govore neki od navedenih jezika, kao što su: hrvatski, srpski, bosanski, crnogorski, makedonski, slovenski, slovački, bugarski, ruski, poljski, češki i ukrajinski jezik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije