srčani udar

Umro redatelj filma "Poljubac žene pauka" Hector Babenco

Hector Babenco
15.07.2016.
u 08:24

"Tugujemo zbog smrti izvanrednog redatelja", preko Twittera je poručio brazilski predsjednik Michel Temer, nakon što je vijest o smrti objavila bolnica u kojoj je Babenco bio na liječenju

Redatelj Hector Babenco, koji je zahvaljujući filmu "Poljubac žene pauka" 1985. postao prvi Latinoamerikanac nominiran za Oskara, umro je od srčanog udara u srijedu kasno navečer, prenose agencije u četvrtak.

"Tugujemo zbog smrti izvanrednog redatelja", preko Twittera je poručio brazilski predsjednik Michel Temer, nakon što je vijest o smrti u četvrtak objavila bolnica u kojoj je Babenco bio na liječenju.

Redatelj argentinsko-brazilskog podrijetla Hector Babenco rođen 1946., a za Oskara nominiran 40 godina poslije, režirao je i mnoge druge filmove, među njima "Pixote", 1981. i "Carandiru", 2003.

U "Poljupcu žene pauka" riječ je o dvojici zatvorenika, homoseksualcu optuženom za zavođenje maloljetnika  i političkom zatvoreniku koji dijele istu ćeliju te se postupno zbližavaju u teškim  zatvorskim uvjetima. 

Film je snimljen prema romanu argentinskog pisca Manuela Puiga, a u glavnim ulogama su William Hurt (Luis Molina) te Raul Julia (Valentin Arregui).  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije