LIGA NACIJA

Barbarez: Ako netko ne pruži svoj maksimum, znat će se što slijedi

Reprezentacija BiH
Fena
13.10.2024.
u 15:03

BiH protiv Mađarske u Ligi nacija igra sutra (ponedjeljak, 14. listopada) od 20.45 na Bilinu polju u Zenici. Barbarez je naglasio važnost tog susreta istaknuvši kako bi pobjeda BiH mogla biti ključna u borbi za treće mjesto u skupini

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez na današnjoj konferenciji za medije najavio je predstojeću utakmicu protiv Mađarske u Ligi nacija, koja se igra sutra (ponedjeljak, 14. listopada) od 20.45 na Bilinu polju u Zenici. Barbarez je naglasio važnost tog susreta istaknuvši kako bi pobjeda BiH mogla biti ključna u borbi za treće mjesto u skupini.

- Ova utakmica je naša prva meč-lopta za treće mjesto u skupini. Osim same borbe za poziciju, to nam daje dodatnu motivaciju da pokušamo ostvariti pobjedu. Ipak, moramo biti realni i svjesni izazova. Mi igramo nogomet jer vjerujemo u pozitivan rezultat, ali prije svega, važno je da se dobro pripremimo i da igrači budu mentalno i fizički spremni - rekao je Barbarez te potvrdio da u ekipi nema ozbiljnih ozljeda, ali je i podsjetio da su dva nogometaša suspendirana. Kazao je da još uvijek nije odlučio tko će zamijeniti napadača Ermedina Demirovića.

- Iako je ritam utakmica naporan, ekipa se polako navikava na tempo i vjerujem da ćemo biti maksimalno spremni za ovaj meč. Vidjet ćemo kako ćemo reagirati na izostanak Demirovića. Imamo nekoliko opcija koje možemo primijeniti. Na prošloj utakmici protiv Njemačke igrali smo s tri vezna igrača i tri stopera, što se pokazalo kao dobro rješenje. Sustav  igre nije uvijek najvažniji – važno je da se igrači trude i ispunjavaju zadatke na terenu - naveo je  Barbarez te naglasio da je u ovom trenutku važnija stabilnost ekipe, nego individualna kvaliteta i uloga igrača. 

- Nije sve u individualizmu. Važno je da cijela ekipa funkcionira kao cjelina. Mi radimo na postizanju stabilnosti, a kada to ostvarimo, onda ćemo se fokusirati na kreativnost. Trenutačno radimo na osnovama koje će nam omogućiti ravnopravno se nositi s protivnicima - dodao je. 

Izrazio je posebno poštovanje prema reprezentaciji Mađarske istaknuvši da je njihov stil igre dosljedan i uspješan. - Mađarska uvijek igra isti stil otkako je s ovim izbornikom i to funkcionira. Nije slučajno bila na Europskom prvenstvu. Iako često pričamo o posjedu lopte, činjenica je da je Mađarska protiv Nizozemske imala samo 18 posto posjeda, ali to nije važno, rezultat je ono što se pamti - rekao je Barbarez dodavši da Mađarsku smatra veoma ozbiljnom reprezentacijom.

Istaknuo je da će ekipa biti maksimalno motivirana za svaku sljedeću utakmicu.

- Dok sam ja ovdje, svaka utakmica bit će kao protiv Njemačke ili Mađarske. Očekujem maksimalnu posvećenost od svakog igrača. Ako netko ne pruži svoj maksimum, znat će se što slijedi. Zadovoljan sam dosadašnjim pristupom i radom ekipe, ali smo svjesni da imamo još mnogo prostora za napredak - zaključio je Barbarez.

Podsjetimo, u petak je BiH protiv Njemačke, također u zenici, izgubila s minimalnih 1:2.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije