Izbornik reprezentacije BiH

Barbarez: Nedostajalo nam je muškosti u zračnim duelima, nismo imali odgovor

15.10.2024.
u 07:37

Nogometna selekcija Bosne i Hercegovine poražena je sinoć u Zenici od Mađarske s 0:2 (0:1), čime je izvjesno postalo da će završiti kao posljednji u grupi 3 te izravno ispasti u Ligu nacija B. “Zmajevima”, koji su još bez pobjede, čak ni obje pobjede do kraja natjecanja  ne bi bile garancija da će se pomjeriti sa posljednje pozicije i izbjeći izravno ispadanje u Ligu B. Pogotovo što im je ostalo još gostovanje kod Njemačke (16. studenog) te domaći susret protiv Nizozemske (19. studenog), a igre koje su pokazali u prethodna četiri meča ne obećavaju da se mogu nadati uspjehu protiv favoriziranih protivnika.

- Možemo očekivati da treniramo, da igramo dalje. Imamo još dvije utakmice i zašto se predavati. Izanalizirat ćemo ovu utakmicu. Razlika čitave utakmice bila je u tome da su oni iz jedne šanse dali dva gola. Mi nismo iz svojih tri-četiri iskoristili. Pogotovo taj početni dio dominacije. To je taj nivo, te greške i u tome je sva razlika ove utakmice - kazao je na press-konferenciji izbornik Sergej Barbarez. Mađari su, dodao je, bili bolji u zračnim duelima i “pokazali više muškosti”, za što njegovi igrači nisu imali odgovor. - Napravimo dvije-tri greške kod prvog gola, a kod drugog gola imamo debitanta i svi smo morali momka bodriti… Morate pokazati više hrabrosti - kazao je Barbarez, koji je istaknuo kako je ipak zadovoljan odnosom igrača te njihovom željom da se bori za tim.

Poraz, dodao je, ne znači i kraj svijeta te da je utakmica izgubljena na velikom nivou. Svjestan je da se kult reprezentacije gradi uspjesima. - Sljedeća stepenica je rezultat. Zato smo i željeli da danas nešto napravimo, da nešto uradimo i iznenadimo - kazao je Barbarez, koji je izrazio nadu kako će igrači u svojim klubovima zaboraviti na ove neuspjehe te da će u studenom doći spremni da se nastave boriti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije