Reprezentacija BiH

Barbarez u problemima, nakon Kolašinca otpao i Ahmedhodžić

06.09.2024.
u 19:39

 Na Philips stadionu u Eindhovenu održana je konferencija za medije nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na kojoj je izbornik Sergej Barbarez najavio sutrašnji duel s Nizozemskom.

Zmajevi će Nizozemskoj gostovati u 1. kolu nove sezone Lige nacija, a Barbarez je govorio o utakmici protiv Oranja i odmah na početku šokirao sve jer je otkrio da je Anel Ahmedhodžić napustio okupljanje reprezentacije, prenosi Klix.

Prethodno je otpao ozlijeđeni Sead Kolašinac, a sada je Barbarez zaista na velikim mukama što se tiče zadnje linije tima za sutrašnji meč.

"Nažalost, od dvojice se moramo oprostiti. Prvi je Kolašinac, s kojim smo sve pokušali, ali ne ide zbog ozljede. Od sinoć smo ostali i bez Ahmedhodžića koji je već otputovao na svoju destinaciju. Njegova želja je bila da se vrati, imao je ozljedu koja i nije bila nešto toliko, ali on se nije osjećao dobro i vratio se kući. Vjerujemo mu", rekao je Barbarez.

Podsjetili su novinari Barbareza na ranije probleme s Ahmedhodžićem, o kojim on nije htio detaljnije govoriti.

"To što je prije bilo se nisam ni informirao. Nije me previše zanimalo. To jeste malo čudna situacija, ali daleko od toga da ne vjerujemo našem igraču i njegovom osjećaju. To se brzo riješilo, zatražio je da se liječi kući i nikakav problem. Rekao sam da su svi ovdje svojom voljom", objasnio je Barbarez.

Ranije je već uputio naknadni poziv Adrianu Leonu Barišiću, a na pitanje da li je predosjetio probleme, odgovorio je:

"Izbornik uvijek u glavi ima nešto, neki plan... Nešto posložimo, pa se to mijenja svaki dan. Prinicipijelno, ideja nam je da uvijek imamo šest štopera jer igramo često sa tri, a poučeni situacijom u lipnju, gdje smo imali tri-četiri zamjene što niste ni znali", kaže Barbarez.

Podsjetio je i na utakmice protiv Engleske i Italije i poraze u lipnju, u prijateljskim susretima.

"S razlogom smo tu gdje jesmo sada, a uvijek nam je nedostajalo malo realizma. Nismo mi pokušali samo defenzivno igrati protiv Engleske i Italije, ali tako se utakmica razvije. Imamo plan koji ima svoje etape. Lipanjski termin nam je trebao poslužiti za dobijanje stabilnosti i povratka patriotizma, a izgubiti od Engleske i Italije na onaj način nije sramota", dodao je izbornik.

Okrenuo se potom Nizozemskoj.

"Pokušat će nas sigurno iznenaditi, ali dobro smo pripremljeni nakon njihovih utakmica na Euru i imamo plan. Imamo ideju kako im se suprotstaviti, razmišljamo 24 sata o tome što ćemo i kako ćemo i mislim da će to biti neki naš sustav u ove dvije utakmice"; rekao je Barbarez.

Javnosti se obratio i kapetan Zmajeva Edin Džeko, koji je optimističan zbog onoga što je vidio na treninzima uoči utakmice.

"Ako bude kao na treninzima ovih par dana, onda će biti dobro. Što reći o njima? Igrali su polufinale Europskog prvenstva, svake godine izbacuju toliko mladih igrača i što se tiče njih, većinu znamo, imaju veliki kvalitet, a mi imamo novu generaciju. Momci su pokazali kvalitet i ono što sam ja mogao vidjeti na treninzima, mislim da će sve ići bolje i bolje", rekao je Džeko.

"Trebat će vremena da se igrači priviknu na novi sustav, da se stručni stožer upozna s njima i vidi koliko tko može. Ova Liga nacija izgleda jako teška na papiru, s reprezentacijama koje su mnogo bolje od nas i tu ne treba bježati od istine. Mi smo došli tu dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno", dodao je Džeko, koji se ne želi previše vraćati u prošlost.

"Nekako smo mi uvijek očekivali previše pa i kad dobiješ nešto dobro - ne valja. Generalno se ne volim puno vraćati nazad i razmišljati o stvarima koje su bile. Bilo je i prije dosta dobrih rezultata, ali ovo je neki novi ciklus i neka nova raja. Trebamo gledati sadašnjost i budućnost. Cilj treba biti da damo maksimum i da napredujemo. Nismo favoriti ovdje, ali ne pobjeđuju uvijek favoriti. Ekipa će dati maksimum i u to sam siguran", zaključio je napadač Fenerbahčea.

Utakmica Nizozemska - BiH igra se u subotu od 20:45 sati, televizijski prijenos je na BHT1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije