EHF kup

Čekao europsku pobjedu u gostima 14 godina: Izviđač za nastavak života u Europi traži novo slavlje

Izviđač u Europi
Dušan Musa
25.10.2024.
u 17:50

Sutra Ljubušaci od 19 sati na domaćem terenu igraju uzvratnu utakmicu EHF kupa protiv talijanskog Raimond Sassarija. Gostujućom pobjedom u prvoj utakmici 39:38 Izviđač je napravio veliki korak za prolaz u sljedeći krug

Rukometaši Izviđača u subotu, 26. listopada, igraju uzvratnu utakmicu EHF kupa protiv talijanskog predstavnika Raimond Sassarija. Utakmica će se igrati u Gradskoj dvorani u Ljubuškom od 19 sati. Gostujućom pobjedom u prvoj utakmici 39:38 Izviđač je napravio veliki korak za prolaz u sljedeći krug. Koliko je značajna bila pobjeda protiv Raimonnd Sassarija, svjedoči podatak da je Izviđač Agram gotovo punih 14 godina čekao na gostujuću pobjedu u europskim natjecanjima. Prethodnu je izborio 20. studenoga 2010. godine, kada je u Izmiru, u sklopu 3. kola EHF kup Winners' Cupa nadigrao Izmir BSB SK, također s jednim pogotkom razlike 29:28.

U prostorijama RK Izviđač uoči uzvratne utakmice održana je konferencija za novinare kojoj su uime kluba nazočili Nedan Zovak, voditelj momčadi, Ivan Džolić, član trenerskog dvojca, Milan Mića Vukšić, kapetan momčadi, te vratar Haris Suljević, junak utakmice u Italiji. Bilo je dosta riječi o prvoj utakmici na Sardiniji koja je protekla u izjednačenoj igri, a na kraju su Ljubušaci slavili nakon izvrsne intervencije vratara Harisa Suljevića. Crnogorski reprezentativac tri je sekunde prije kraja utakmice uspio obraniti sedmerac i takao sačuvati prednost Skauta od jednog pogotka razlike. Govoreći o predstojećoj utakmici, kapetan Izviđača Milan Mića Vukšić kazao je:

- Mi nemamo ništa protiv toga da se i druga utakmica igra gol za gol više ako će to završiti kao i u prvoj utakmici, odnosno pobjedom Izviđača. Zasigurno ćemo i mi i oni pokušati odigrati bolju obranu. Oni se sigurno dodatno pripremaju za drugu utakmicu, a mi smo ovaj tjedan radili na tome da što bolje zaustavimo njihov napad koji je u prvoj utakmici bio gotovo savršen. Dino Hamidović odigrao je fantastičnu utakmicu i mi nismo našli način da ga zaustavimo. Nadam se da će to u drugoj utakmici izgledati malo drukčije i da ćemo ostvariti pobjedu - kazao je.

- Na kraju utakmice Sassari je imao sedmerac. Dok smo čekali izvođenje, trener Tolić dao mi je savjet što uraditi. Poslušao sam ga i obranio šut - kazao je skromno vratar Suljević osvrćući se na važnu obranu sedmerca u posljednjim sekundama utakmice na Sardiniji. Naravno da pristaše Izviđača ne žele tako stresan kraj utakmice kao što je bio u Italiji. Rukometaši, trener i vodstvo Izviđača pozvali su sve ljubitelje rukometa i sporta uopće iz Ljubuškog i okolnih mjesta i gradova da ih podrže u važnoj utakmici protiv talijanskog predstavnika. Kako uzvrat neće biti formalnost, potvrđuje rezultat prvog poluvremena utakmice na Sardiniji kada su domaći vodili 21:19.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije