EHF kup

Rukometašice Gruda ždrijeb nije "pomazio", idu na (pre)jaku Juventu

Gruđanke u EHF kupu
Marko Knezović
25.10.2024.
u 07:02

U trećem kolu EHF kupa obje utakmice igrat će se u Slovačkoj, 9. i 10. studenoga. "Sve ovo u dobroj će nam mjeri smanjiti troškove. Što se tiče vrijednosti ekipa, Slovakinje su apsolutne favoritkinje. U svome rosteru, uz domaće igračice, imaju i rukometašice iz Brazila, Srbije, Crne Gore, Ukrajine i Poljske", kaže Trlin.

Nakon što su u dvije utakmice EHF kupa u drugom kolu svladale Youth Union of Athienou, predstavnice Cipra, rezultatima 39:21 te 39:15, rukometašice HRK Grude željno su iščekivale ždrijeb sljedećega, trećeg kola tog europskog natjecanja. Priželjkivale su Gruđanke protivnice sebi ravne ili da barem nisu s nekog jako udaljenog odredišta, primjerice, predstavnice Srbije, Jagodinu, ili predstavnice Hrvatske, Dalmatinku iz Ploča, piše Večernji list BiH. Želje se Kćerima bure nisu ispunile jer im je nemilosrdni ždrijeb "servirao" jaku Juventu iz Slovačke, ekipu koja je protekle godine igrala u finalu istoga EHF kupa. Do finala Juventa je pobijedila sve protivnice, ali u finalu protiv španjolske ekipe Elche izgubila obje utakmice rezultatima 20:22 i 22:28. No, to je bilo lani, a ove je godine Juventa, čini se, još jača.

- Riječ je o dvanaesterostrukim prvakinjama Slovačke te deseterorostrukim osvajačicama slovačkoga Kupa. Uz ostalo, Juventa stalno s puno uspjeha igra u europskim natjecanjima. U drugom kolu aktualnoga EHF kupa Slovakinje su oba puta pobijedile švicarski HSC Kreuzlingen. U slovačkoj-češkoj rukometnoj ženskoj MOL ligi Juventa je u šest prvih kola svladala sve protivnice s gol-razlikom 167:103 - rekao nam je predsjednik HRK Grude Zoran Trlin.

- Uspostavili smo vezu sa slovačkim klubom i dogovorili da se obje utakmice igraju u Mihalovcama u Slovačkoj. Ždrijeb je odredio termine 9. i 16. listopada, ali klubovi su se dogovorili da se utakmice odigraju 9. i 10. studenoga. Sve ovo u dobroj će nam mjeri smanjiti troškove. Što se tiče vrijednosti ekipa, Slovakinje su apsolutne favoritkinje. U svome rosteru, uz domaće igračice, imaju i rukometašice iz Brazila, Srbije, Crne Gore, Ukrajine i Poljske - rekao nam je Trlin.

Već smo pisali da se u Grude nakon osam godina vratila Marija Gudelj, koja je, uz taj klub, igrala i za ljubuški Izviđač te njemački bundesligaški klub SV Union Halle Neustadt. No, njoj će sigurno trebati jedno vrijeme za spremiti se jer je imala dulju igračku stanku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije