TENIS

Čudo iz Gradiške: Tea Kovačević nova kraljica Europe

15.09.2024.
u 14:21

Senzacionalna mlada tenisačica iz Gradiške Tea Kovačević (14) ostvarila je još jedan veliki uspjeh - najveći u karijeri.

Tea je jučer u finalu Europskog prvenstva (U14) u češkom Mostu svladala češku tenisačicu Janu Kovačkovu sa 2:1 i tako ponijela epitet najbolje mlade tenisačice Europe. Bila je ovo prva njena pobjeda protiv najveće rivalke, koja je bila prva nositeljica.  

Bio je to sudar dvije najbolje rangirane mlade tenisačice, što su i pokazale. Prvi set je dobila Čehinja 7:6, ali je “mala aždaja“ iz Gradiške uzvratila sa 6:4 i uvela meč u treći set u kojem je dominirala i pokazala zašto je u ovom trenutku najbolja mlada tenisačica u Europi. Treći set je dobila sa 6:4 za europsku krunu. Postala je prva bh. tenisačica ikada koja je osvojila ovakav tunir. Samo je Damir Džumhur 2010. godine stigao do kraja EP u U-18 kategoriji. 

Inače, Tea ove sezone igra čudesno. Osvojila je četiri U14 titule, a ima pet naslova i u U16 kategoriji. Ovom titulom osigurala je završni Masters u Monte Carlu na kojem će igrati najboljih osam tenisačica.

Treba reći da su ovaj turnir (European Championships U14) ranije osvajali Novak Đoković, Iga Swiatek, Ivan Lendl, Martina Hingis, Carlos Alcaraz. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije