UOČI LIGE NACIJA

Dalić objasnio zašto je Mandžukić napustio reprezentaciju: 'Žao mi je što je tako ispalo'

Zlatko Dalić
Sanjin Strukic/PIXSELL
02.09.2024.
u 18:50

"Žao mi je što je tako ispalo, ali tako to ide u životu. Mario ima drugu ambiciju, ide u drugom smjeru, jedino to je istina, nikakva druga pisanja", rekao je, te tako demantirao glasine o mogućoj svađi zbog koje je otišao.

Klupski vikend je završio, pa sad slijede reprezentativna okupljanja. Hrvatska nogometna reprezentacija ovaj će tjedan odraditi dvije gostujuće utakmice Lige nacija, u četvrtak protiv Portugala i u nedjelju protiv Poljske.

Hrvatska će u ove dvije utakmice ući osokoljena ozljedama, pogotovo u obrani. Ozlijeđeni su Erlić, Ćaleta-Car, Juranović i Stanišić, a od veznih igrača neće biti Lovre Majera kojeg je zamijenio Nikola Moro. Uz to, Dalić je od članova stručnog stožera ostao bez Ivice Olića koji je preuzeo U-21 reprezentaciju, te Marija Mandžukića.

"Dopustite da se osvrnem na nekoliko stvari. Otišli su Olić i Mandžukić, njima zahvaljujem. Ivica je bio moj suradnik šest i pol godina. Znam njegovu ambiciju, znanje, želje i energiju", rekao je Dalić, a posebno se osvrnuo na Mandžukića, jednog od glavnih junaka srebrne medalje sa Svjetskog prvenstva 2018.

 

"Mario se nakon Eura izjasnio i izrazio želju da se bavi nekim drugim stvarima. I njemu želim svu sreću i hvala mu na vremenu koje je proveo s reprezentacijom. I njegove su velike zasluge za dvije medalje. Žao mi je što je tako ispalo, ali tako to ide u životu. Mario ima drugu ambiciju, ide u drugom smjeru, jedino to je istina, nikakva druga pisanja", rekao je, te tako demantirao glasine o mogućoj svađi zbog koje je otišao.

Daliću su tako u stručnom stožeru ostali Vedran Ćorluka i Danijel Subašić, specijalizirani za obranu i poziciju vratara, te je lako moguće da će Dalić sad tražiti i nova rješenja u obliku bivših napadača i veznjaka koji bi zamijenili Olića i Mandžukića.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

SO
sombrero23
09:54 03.09.2024.

Mandzukic je rođen u BiH.bilo bi dobro da on kao dobar poznavalac fudbala vodi reprezentaciju BiH..

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije