U Središnjoj Bosni počeo I. boćarski turnir “Duhovi”

Dvanaest ekipa bori se za pobjednički pokal

07.05.2024.
u 13:42

U Središnjoj Bosni, u naselju Dubrave u Novoj Biloj počeo je I. boćarski turnir “Duhovi”, koji organizira Udruga “Boćarski klub Dubrave” Nova Bila Travnik. 

Za sudjelovanje u I. boćarskom turniru prijavljeno je ukupno 12 ekipa koje će imati priliku pokazati svoje znanje, vještine i spretnost idućih dana, obzirom da turnir traje do 19. svibnja. Osim što je turnir natjecateljske prirode, organizatori isitiču i humanitarnu dimenziju turnira. Naime, 50% nagradnog fonda biti će usmjereno u humanitarne svrhe, što je pozdravljeno od strane svih ekipa koje sudjeluju u natjecanju.

Predsjednik Udruge “Boćarski klub Dubrave'' Ivica Augustinović, zajedno s članovima Uprave Zoranom Radeljić Jakićem i Nikolom Dujmovićem zahvalio je svima koji su doprinijeli ne samo u organizaciji I. boćarskog turnira na području Travnika, nego i osobama i članovima Kluba koji su dali doprinos u izgradnji boćarskog terena, bez kojeg natjecanje ne bi bilo moguće. Riječi zahvale upućene su Ministarstvu obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa SBŽ kao pokrovitelju predmetnog natjecanja, te Općini Travnik, poduzetnicima i mještanima, zahvaljujući čijoj podršci je klub izgradio nužan boćarski teren koji posjeduje rasvjetu i popratnu infrastrukturu.

- Od ideje ''hajmo probat boćati'' za manje od godinu dana stvorili smo sve preduvjete da možemo reći ''idemo se natjecati'', to je na hvalu i vrijednost svih članova boćarskog kluba ''Dubrave''. Budimo ponosni. – poručio je Augustinović.

Osvrnuo se i na samu ideju osnutka boćarskog kluba “Dubrave, te istaknuo kako je udruga ''Boćarski klub Dubrave''  osnovana u veljači 2023. godine, a kojoj je jedan od ciljeva promicanje aktivnog i zdravog načina življenja, odnosno što kvalitetnije organizacije korištenja slobodnog vremena kako kod najmlađih, tako i kod ljudi koji se nalaze u trećoj životnoj dobi.

- Radi se o tradicionalnom sportu, čiji je povijesni stav o porijeklu podijeljen. Jedni smatraju da potiče iz Baskije, dok su drugi mišljenja da je ovaj sport nastao na području Italije, a svima nama s ovih prostora spomen ovoga sporta u najmanju ruku baca sjećanje na kultnu seriju ''Naše malo misto''.

''Naše malo misto'', točnije zaseok Dubrave u Novoj Biloj donosi tako na sebi svojstven način ''boćanje ili balotu'' u svakodnevnicu Nove Bile i Lašvanske doline. Pozivamo sve dobronamjerne i zainteresirane ljude da svojom nazočnošću podrže aktivnosti kluba, a zauzvrat garantiramo jedno pozitivno iskustvo i dobru atmosferu.- istaknuo je Augustinović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije