na preostalih šest utrka

Formula 1: Lawson umjesto Ricciarda

Formula 1
Reuters/PIXSELL
26.09.2024.
u 20:57

Novozelanđanin Liam Lawson (22) zamijenit će Australca Daniela Ricciarda (35) na preostalih šest utrka sezone Formule 1, priopćio je Visa Cash App RB Formula One Team (VCARB) koji je u vlasništvu Red Bulla.

Lawson je od 2022. bio rezervni vozač Red Bulla i do sada je zamijenio Ricciarda na pet utrka prošle godine kada je Australac bio ozlijeđen.

"Daniel je bio pravi džentlmen i na stazi i izvan nje, nikad bez tog osmijeha. Nedostajat će nam, ali će uvijek imati posebno mjesto u Red Bullovoj obitelji," rekao je šef tima Laurent Mekies u izjavi.

"Također bih želio iskoristiti ovu priliku poželjeti dobrodošlicu Liamu. On već dobro poznaje momčad. Vozio je za nas prošle sezone i dobro se snašao u teškim okolnostima, tako da će to biti prirodan prijelaz," dodao je.

Ricciardo je u karijeri upisao 258 nastupa u F1 ostvarivši osam pobjeda, te ukupno 32 postolja.

U F1 je debitirao 2011. u bolidu HRT Formula 1 Teama. Potom je vozio za Toro Rosso (2012-13), pa četiri godine za Red Bull, te po dvije godine za Renault i McLaren. Od 2023. je nastupao za AlphaTauri, današnji VCARB nadajući se da će biti premješten u Red Bull u paru s Maxom Verstappenom.

Na društvenim mrežama Ricciardo je nagovijestio vjerojatni kraj svoje karijere.

"Volio sam ovaj sport cijeli život. Divlji je i prekrasan. Hvala timovima i pojedincima koji su odigrali svoju ulogu. Navijačima koji vole sport ponekad više od mene, haha, hvala. Uvijek će biti uspona i padova, ali bilo je zabavno," poručio je Ricciardo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije