Rukomet

Gruđanke čeka Europa, ali i 7. Festival rukometa na koji dolaze Matošević, Čupić...

storyeditor/2024-07-24/grude.png
25.07.2024.
u 21:24

HRK Grude, kao aktualne prvakinje BiH, očekuje i novi nastup na međunarodnoj pozornici. U Kupu EHF-a "Kćeri bure" izvukle su u 2. kolu ciparski klub Athieona

Najuspješniji grudski sportski klub, ženski HRK Grude, deveterostruki prvak BiH, još je "na ladanju". No, odmor prestaje već u ponedjeljak, 5. kolovoza, kada su na programu liječnički pregledi, a dan poslije počinju pripreme za novu sezonu. Dio priprema grudske će rukometašice opet odraditi na svježem kupreškom zraku. Grude, kao aktualne prvakinje BiH, očekuje i novi nastup na međunarodnoj pozornici. U Kupu EHF-a "Kćeri bure" izvukle su u 2. kolu ciparski klub Athieona.

- Ne znamo za sada ništa o našim protivnicama. No, valjda ćemo navrijeme "pokupiti" neke podatke. Vremena imamo jer prva je utakmica predviđena tek za 5./6. listopada na Cipru. Uzvrat je u Grudama. Stupili smo u kontakt s Cipranima te pokušavamo dogovoriti da se oba susreta igraju u Grudama - rekao nam je predsjednik HRK Grude Zoran Trlin.

- U tijeku su i pripreme za naš tradicionalni, ove godine 7. Festival rukometa, koji će s održati u Grudama od 20. do 24. kolovoza. Od sadržaja predviđen je petodnevni kamp te ženski rukometni turnir i trenerski seminar za bh. trenere. Seminar je ove godine obvezan za sve trenere Premijer lige BiH. Bio je obvezan i do sada, ali samo za trenere iz Federacije BiH. Za sve sudionike kampa s poznatim svjetskim rukometnim stručnjacima bit će organizirani zanimljivi treninzi i obilazak Avanturističkog parka Peć-Mlini, kao i tematske karaoke večeri i uživanje u prelijepom bazenu u Marića gaju - dodao je.

Kako kaže svestrani predsjednik Trlin, na rukometnom turniru nastupit će četiri ženske rukometne ekipe. Uz domaće Grude, bit će po jedna ženska ekipa iz BiH te ekipe iz Hrvatske i Srbije. Lista s imenima svih trenera koji će održati treninge i predavanja u kampu i na seminaru još nije kompletirana, ali je sigurno da će uime HRS-a i EHF-a sudjelovati Lidija Bojić Ćaćić, koja godinama dolazi na Festival rukometa u Grude. Sigurno dolaze i dva bivša poznata rukometaša koja su već prešla ili prelaze u trenerske vode. Jedan je bivši istaknuti rukometni vratar Zameta, Zagreba, Metkovića, potom niza njemačkih klubova i talijanske Bolonje Valter Matošević, a iz niza medalja s hrvatskom reprezentacijom najsjajnija su dva olimpijska zlata (Atlanta 1996. i Atena 2004. godine). Donedavni reprezentativac Ivan Čupić za hrvatsku je najbolju vrstu zaigrao 164 puta i zabio čak 511 golova. Čupić je počeo u Metkoviću, zatim igrao za Medveščak, Vigo, Gorenje, RN Lowen, Kielce, Vardar i na kraju karijeru završio osvajanjem naslova prvaka u Zagrebu. Sve medalje i prva mjesta s ovim klubovima i hrvatskom reprezentacijom teško je nabrojiti – treba nam puno prostora...

Spomenimo na kraju da će grudske "Kćeri bure" nastupiti na turniru u Tešnju od 29. do 31. kolovoza, gdje će zaigrati ukupno šest ženskih rukometnih ekipa iz BiH i susjednih zemalja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije