VN VELIKE BRITANIJE

Hamilton srušio Schumacherov rekord. Zaplakao nakon prve pobjede u tri godine

Lewis Hamilton
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
1/2
07.07.2024.
u 18:27

Russell je bio prisiljen odustati od utrke zbog kvara na bolidu, a iskusni Hamilton iskoristio je tu priliku da zauzme prvu poziciju i prođe kroz cilj kao pobjednik

Britanski vozač Formule 1, Lewis Hamilton, vratio se na pobjedniče staze na svome domaćem terenu. Na stazi Silverstone gdje se vozi Velika nagrada Velike Britanije vozač Mercedesa je upisao svoju prvu pobjedu od prosinca 2021. godine. Iza njega je završio vozač Red Bulla Max Verstappen. Treći je bio McLarenov Lando Norris.

Hamilton je ovime srušio rekord Michaela Schumachera po broju pobjeda na jednoj stazi. Britanac je u svojoj domovini slavio čak devet puta, a nakon današnje pobjede se rasplakao. Njegov momčadski kolega George Russell je utrku započeo na pole positionu. Osobito se natjecanje vodilo između bolida Mercedesa i McLarena.

Russell je bio prisiljen odustati od utrke zbog kvara na bolidu, a iskusni Hamilton iskoristio je tu priliku da zauzme prvu poziciju i prođe kroz cilj kao pobjednik. Kako je spomenuto, posljednju je pobjedu upisao krajem 2021. godine. Bilo je to na Velikoj nagradi u Saudijskoj Arabiji.

 

U Velikoj Britaniji osobito je razočaravajuć rezultat ostvario Charles Leclerc koji je na cilj stigao tek 14. Max Verstappen je i dalje prvi u ukupnom poretku s 255 bodova. Prati ga Norris sa 171 bodom, a treći je Leclerc sa 150 bodova. Sedmerostruki prvak Hamilton je trenutno na osmome mjestu sa 110 bodova.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije