17. u nizu

Katarina d. o. o. pobjednik Lige veterana Grada Mostara

storyeditor/2024-05-06/vet.png
Foto: vl
07.05.2024.
u 17:19

U finalu je momčad Katarine svladala Brotnjo s 5:2. Ekipa Restoran Karting/Centar Auto je sa 6:4 bila bolja od Mepas Malla za treće mjesto. Krešimir Kordić najbolji je igrač turnira, najbolji strijelac Ivan Kolobarić, a najbolji vratar Slavko Pehar

Završena je još jedna sezona Lige veterana Grada Mostara, a spomenuto se natjecanje održalo tako 17. godinu u nizu, piše Večernji list BiH.

Prvi u BiH

Liga veterana Grada Mostara stjecajem okolnosti bila je jedno od rijetkih natjecanja koje se nije prekidalo čak ni tijekom pandemije koronavirusa. U godini pandemije natjecanje je prolongirano, ali je ipak odigrano kada su se za to stekli uvjeti. Mostarski su veterani rekreativci prvi u BiH odigrali svoje natjecanje nakon što su mjere uvedene u vrijeme COVID-19 popustile. Nogometni veterani tada su svoje natjecanje odigrali nešto kasnije nego inače, ali bila je to prva pobjeda sporta u Bosni i Hercegovini protiv restriktivnih mjera.

Bilo kako bilo, ovo popularno natjecanje i ove je sezone okupilo 100-tinjak veterana iz cijele Hercegovine. Završno natjecanje donijelo je odličan mali nogomet, ali i vrhunsko druženje. Pobjednik ovogodišnje Lige veterana je momčad Katarine d. o. o. Mostar. Spomenuti je sastav u velikom finalu bio bolji od momčadi Brotnja s rezultatom 5:2 (strijelci Ivanković, Vukša, Šunjić, Kordić x2/Planinić, J. Pervan). Trenutak odluke u velikom finalu definitivno je bio dolazak Krešimira Kordića, nekadašnjeg kapetana i velikoga strijelca HŠK Zrinjski. On je po svom dobrom običaju malo i kasnio na utakmicu, ušao je u igru i dvama sjajnim golovima preokrenuo stvari u korist svoje momčadi. Popularni Krešo pokazao je kako, unatoč veteranskim godinama, još uvijek nije zaboravio raditi ono što je najbolje radio u dresu s lentom - zabijati pogotke. Kordić je proglašen i za najboljega igrača turnira, a slučajno ili ne, kao nagradu za to dobio je pametni sat. U utakmici za treće mjesto momčad Restoran Karting/Centar Auto je sa 6:4 bila bolja od sastava Mepas Malla. Bila je to također sjajna utakmica s mnoštvom lijepih poteza i pogodaka.

Za najboljeg strijelca Lige veterana Grada Mostara proglašen je Ivan Kolobarić, dok je najbolji vratar turnira bio Slavko Pehar.

Mostarski nogometni veterani pokazali su tako dobar primjer kroz 17. izdanje ove lige. Nešto starije generacije nogometaša i rekreativaca redovito su subotama igrale regularni dio sezone, družile se i zajedno uživale u nogometu. U poplavi društvenih mreža one su danas dobar primjer mladima kako se zapravo na pravi način družiti uz sport. Nakon natjecanja sve je završeno prigodnim druženjem uz pjesmu i dobru okrepu. Za stolovima se mogao čuti niz zanimljivih priča o starim utakmicama, igračima koji su nekada harali mostarskim terenima... Krajem nove sezone Lige veterana Grada Mostara završeno je još jedno natjecanje u organizaciji Hrvatske udruge športske rekreacije (HUŠR) "Vjekoslav Arapović".

Slijedi kratak predah...

Spomenuta udruga, inače, organizira i popularnu Ligu mjesnih zajednica Grada Mostara, tako da osobama uključenima u organizaciju sada slijedi kratak predah, a onda nove pripreme za najpopularnije mostarsko amatersko natjecanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije