GLAVNA TEMA

Kontroverzna boksačica napravila je nešto što će razbjesniti sve koji optužuju da je muškarac

Imane Khelif
Poupart Julien
07.08.2024.
u 16:30

Nakon tri odboksane runde suci su dali pobjedu Khelif i to vrlo uvjerljivo.

Kontroverzna alžirska boksačica Imane Khelif će se boriti u petak za zlatnu medalju u boksu na Olimpijskim igrama u Parizu. Khelif, koja je u središtu sportske javnosti zbog optužbi Međunarodne boksačke federacije da nije žena, jednoglasnom je odlukom sudaca svladala Tajlanđanku Janjaem Suwannapheng u polufinalu olimpijskog turnira u kategoriji do 66 kilograma.

Nakon tri odboksane runde suci su dali pobjedu Khelif i to vrlo uvjerljivo. Četvorica sudaca su bodovala borbu 30-27, a jedan čak 30-26 za Khelif. Khelif će se u petak navečer boriti za olimpijsko zlato, a protivnica će joj biti Liu Yang iz Kine.

- Šaljem poruku svim ljudima u svijetu da se drže olimpijskog duha i prisjete se Olimpijske povelje, da prestanu sa zlostavljanjem svih natjecatelja jer to ima ogroman utjecaj na njih. To može uništiti ljude, može ubiti ljudski misli, duh i um - poručila je Khelif nakon izborene borbe za olimpijsko zlato.

Ovoga puta suza i tuge nije bilo, alžirska boksačica je veselo i burno proslavila plasman u veliko finale.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije