BRAVO, DJEVOJKE!

'Kraljice' priredile još jedan šok na Euru: Sjajna Hrvatska svladala moćnu Mađarsku!

06.11.2022.
u 20:10

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u drugom kolu skupine A Europskog prvenstva pobijedila je Mađarsku 21:18 i napravila velik korak prema plasmanu u drugi krug.

Ljubljana: Europsko prvenstvo rukometašica, grupa A: Hrvatska - Mađarska | Autor : Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL 06.11.2022., Ljubljana, Slovenija - Arena Stozice, Europsko prvenstvo rukometasica, grupa A: Hrvatska - Madjarska. Kristina Prkacin Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska je u susret ušla sjajno, obrana nije dozvoljavala ništa i Mađarice su zabile prvi gol tek u 12. minuti susreta! 

Posebno su dobro igrale Pijević na vratima, te u napadu Blažević i Debelić. Imala je Hrvatska 10:5 i igračicu više, ali je upala u malu crnu rupu i Mađarska je do poluvremena stigla na -3. Po prikazanoj igri dojma smo da je Hrvatska trebala imati puno veću prednost. 

U prvih desetak drugog poluvremena gledali smo igru gol za gol. Hrvatska  bi otišla na +5, ali bi Mađarska stigla na -3. Imale su mađaricu šansu da s igračicom više na -3 utakmicu učine dramatičnom, no obrana Hrvatske je odigrala senzacionalno, Pijević je skidala sve i taj period igre je pripao Hrvatskoj koja je imala novih +5 (15:10).

Ljubljana: Europsko prvenstvo rukometašica, grupa A: Hrvatska - Mađarska | Autor : Sanjin Strukic/PIXSELL Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL 06.11.2022., Ljubljana, Slovenija - Arena Stozice, Europsko prvenstvo rukometasica, grupa A: Hrvatska - Madjarska. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ista situacija se dogodila deset minuta prije kraja kad je Katarina Ježić morala izaći van. Mađarice su promašivale zicere, a sjajna Valentina Blažević je držala lijepu prednost za Hrvatsku. 

Sedam minuta prije kraja rezultat je bio 19:13 za Hrvatsku i tu je priča gotovo pa bila završena. Mađarska se jednostavno nije mogla vratiti protiv večeras fenomenalne Hrvatske. Pet minuta prije kraja Mađarska je imala čistu kontru da se vrati na samo -3, ali je nevjerojatna Tea Pijević obranila čisti zicer. Dvije minute prije kraja, kad je Mađarska došla na samo -3 gola razlike, Stela Posavec je izborila sedmerac, a Blažević je sa sedam metara sigurna za potvrdu slavlja, velikog slavlja Hrvatske.

Posebno je bitno da će ovom pobjedom će Hrvatska najvjerojatnije prenijeti dva boda u idući krug. U utorak Hrvatska igra protiv Švicarske i neovisno o ishodu susreta Norveške i Švicarske, u slučaju pobjede igračice Nenada Šoštarića će u nastavak natjecanja ući s dva važna boda. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije