NOGOMETNA LEGENDA

Modrić dobio ovacije protivničkih navijača: 'Neka se nikad ne umirovi!'

12.05.2024.
u 15:18

"Suigrači mu vjeruju, Diaz stvara magiju. Ovaj nogometaš bio bi neprikosnoveni starter u bilo kojoj drugoj momčadi svijeta, no u Realu mora pristati na ulogu rezerve", piše Marca o dvostrukom strijelcu Brahminu Diazu kojem je Luka Modrić u 59. minuti asistirao za drugi pogodak

Luka Modrić izaziva oduševljenje u svakom kutku Španjolske, a ovacije suparničkih navijača nisu izostale niti u Grenadi. Hrvatski kapetan je u pobjedi "kraljevskog kluba" (4:0) sudjelovao do 70. minute, a na izlasku pozdravile su tribine andaluzijskog Los Carmenesa. Modrić je u 59. minuti susreta upisao još jednu asistenciju. Ovoga je puta dodao za konačan gol Brahmina Diaza.

Uz dva gola marokansko-španjolskog ofenzivca, mrežu domaće momčadi pronašli su Fran Garcia i Arda Güler u 38. minuti, odnosno drugoj minuti sudačke nadoknade prvoga dijela. Modrić je za svoju igru u ovome susretu od Marce dobio ocjenu 8, uz komentar:

"Hrvat još neko vrijeme ima mjesto u madridskoj shemi. Znao je iskoristiti minute u Ligi prvaka, ukrao je Musiali gol u 84. minuti. Modrić je preuzeo kontrolu nad sredinom terena i pomogao svojim suigračima da ne zalutaju. Vidjeli smo mnogo mladih igrača na terenu, Modrićevo prisustvo im je značilo. Realova desetka svojom vječnom kvalitetom lako izlazi iz zbrke na travnjaku. U drugom poluvremenu preuzeo je loptu i Madrid je mogao igrati svoj nogomet. Ovakvi nogometaši nikada ne bi trebali u mirovinu", pišu Španjolci.

Dvostruki strijelac Diaz je ove godine bio potisnut na klupu. Konkurencija je u napadu poprilično gusta. Uz Viniciusa Juniora, Rodryga, najnoviju zvijezdu Judea Bellinghama pa povremeno i wunderkinda Gülera, 24-godišnjem Diazu poprilično je teško doći do bitnije minutaže. Ipak, ovoga puta je iskoristio svoju priliku:

"Krilni napadač izgubio je težinu u prvih 11, no u drugom dijelu napravio je čudo. Suigrači mu vjeruju, Diaz stvara magiju. Ovaj nogometaš bio bi neprikosnoveni starter u bilo kojoj drugoj momčadi svijeta, no u Realu mora pristati na ovakvu ulogu. Ima 12 golova i šest asistencija u dosadašnjem dijelu sezone, iskoristio je sjajnu timsku igru i tražio hat-trick", piše Marca.

Real Madrid je ranije osigurao naslov prvaka u španjolskom prvenstvu. Trenutno imaju 90 bodova, 15 više od drugoplasirane Girone i 18 više od trećeplasirane Barcelone. Katalonske momčadi vode ljutu borbu za drugo mjesto, dok Atletico Madrid s 67 laganim korakom grabi ka osiguravanju posljednjeg mjesta u Ligi prvaka iduće sezone. Ove je godine Real izjednačio klupski rekord održavši mrežu čistom tijekom 19 ligaških utakmica. To im je uspjelo u sezonama 1986/87. i 1987/88. Pred njima su još tri ligaška susreta (Alaves, Villarreal i Real Betis) pa će imati priliku oboriti rekord. Također, 1. lipnja će na Wembleyju igrati finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije