NEVJEROJATNA PRIČA

Morski pas mu je odgrizao ruku i nogu, jedva su ga spasili, a sad je uzeo medalju u Parizu

Instagram
06.09.2024.
u 13:51

Napad je bio munjevit. U jednom trenutku kad sam imao desnu ruku u vodi, nešto ju je uhvatilo i povuklo me u vodi. Lupao sam drugom rukom i vratio se na dasku - rekao je Francuz

Osam godina nakon što je u napadu morskog psa izgubio ruku i nogu, francuski paraplivač Laurent Chardard (29) je u Parizu osvojio brončane medalje na 50m delfin i 100 m slobodno. Chardarda je u kolovozu 2016. dok je surfao ispred rodnog Reuniona napao morski pas. Pritom je izgubio ruku i nogu. Paraplivanjem se počeo baviti 2019. godine i u Parizu je osvojio prve medalje na paraolimpijskim igrama. Za dlaku mu je izmaklo pobjedničko postolje i na posljednjim POI prije tri godine u Tokiju gdje je završio četvrti. Ovoga puta je uspio osvojiti odličje i to dvije bronce.

"Osvojio sam brončanu medalju, izboriti je ovakvoj atmosferi je "ludo," kazao je nakon utrke u mikrofon francuske televizije.

Želja za surfanjem ga nije napustila. Zahvaljujući posebno prilagođenoj protezi nastavio se rekreativno baviti i surfanjem. U razgovoru za Liberation se prisjetio dana koji mu je promijenio život.

"Valovi su bili stvarno prekrasni tog dana. Crvena zastava je podignuta. Ali mi surferi ne gledamo zastave, one se tiču ​​plivanja. Nama, što su veći valovi, to smo sretniji. Napad je bio munjevit. U jednom trenutku kad sam imao desnu ruku u vodi, nešto ju je uhvatilo i povuklo me u vodi. Lupao sam drugom rukom i vratio se na dasku."

Pokušao se vratiti na plažu, ali se morski pas vratio i otkinuo mu i nogu. S površine ga je povukao jet ski, brzo je helikopterom prebačen u bolnici gdje su ga jedva spasili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije