II. MEĐUNARODNI MAŽORET KUPU NACIJA – 2024

Mostarske mažoretkinje osvojile 4 zlatne i jednu srebrnu medalju

07.05.2024.
u 14:19

Mostarske mažoretkinje su od 3. do 6. svibnja sudjelovale na II. Međunarodnom mažoret kupu nacija koje se ove godine održalo na sjeveru Hrvatske, u popularnim Termama Sveti Martin na Muri i u svoj grad Mostar donijele 4 zlatne i jednu srebrnu medalju. 

II. Međunarodni kup nacija organiziran je u sklopu Državnog prvenstva mažoretkinja Republike Hrvatske  na kojem je ukupno  sudjelovalo oko 1000 mažoretkinja.

Na ovogodišnjemu Kupu nacija Mostarske mažoretkinje su se predstavile sa 5 plesnih izražaja, tj. 5 kategorija: 

Kadeti kategorija štap ( 17 plesačica) - zlatna medalja
Seniori kategorija pompon ( 21 plesačica) - zlatna medalja
Kadeti kategorija Pompon (21 plesačica) - zlatna medalja
Senior kategorija štap (17 plesačica) - srebrna medalja
Senior solo štap - Vana Ivanković - zlatna medalja

Izvedba Mostarki u svim kategorijama  je izazvala ovacije mnogobrojne publike ali i oduševljenje sudačke struke koji su prepoznali izuzetan kvalitet naših ekipa.

Također posebno bismo istakli činjenicu da su se na ovom natjecanju Mostarske mažoretkinje  natjecale sa novim generacijama u  formacijskim kategorijama  među kojima je bilo djevojčica kojima je ovo bilo prvo natjecateljsko iskustvom. Samim time ovaj uspjeh je još i veći.

Osim vrhunske organizacije domaćina posebno se istaknuo sportski duh kako na borilištu tako i na tribinama tijekom cjelokupnog natjecanja .Međusobno bodrenje i fer play ukrasili su ovo natjecanje. 

Cjelokupni program trajao je 3 dana kroz koji su bili održavani natjecateljski programi raspoređeni po kategorijama a za cijelo vrijeme trajanja natjecanja djevojčice i djevojke su mogle uživati u ljepotama Termi i svemu što nudi ovaj biser hrvatskog Međimurja.

Nakon povratka sa ovog natjecanja Mostarske mažoretkinje nastavljaju u pripremama za nova uzbudljive nastupe i putovanja kao i za pripreme za ovogodišnju veliku  turneju na jugu  Francuske na koju Mostarske mažoretkinje putuju sredinom 8. mjeseca gdje će nastupiti sa mnogim Europskim festivalskim grupama i posjetiti Azurnu obalu, Nicu, talijanski San Remo a koncem kolovoza ih očekuje i nastup na tradicionalnoj manifestaciji Vrbovečkog kraja Kaj su jeli naši stari.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije