Nekoć najboljih bh. golman oduševljava u Poljskoj! Tek što je došao postao je drugi golman lige

ivan brkić
21.09.2024.
u 11:56

U poljskom nogometnom prvenstvu odigrano je osam kola, a Motor iz Lublina, inače novi prvoligaš, na odličnom je desetom mjestu (u konkurenciji 18 klubova). Ogromne zasluge za tako dobar start prvoligaškog debitanta pripadaju našem vrataru Ivanu Brkiću (29), koji se odlično snašao među vratnicama novog kluba u koji je ljetos došao iz azerbajdžanskog Neftcija.

Stasiti Karlovčanin podrijetlom iz okolice Ljubije (visok 196 cm) već je u vrhu u mnogim kategorijama. Jedini bolje ocijenjeni vratar od njega je Rumunj Valentin Cojocaru (Pogon Szczecin) s prosječnom ocjenom od 7,44, Brkić je drugi sa 7,41.

Ako se gledaju utakmice bez primljenog pogotka, najbolje je svoja vrata čuvao Bartosz Mrozek (vodeći Lech Poznan), koji nije vadio loptu iz svoje mreže na šest utakmica, drugi je Kacper Trelowski (Rakow Czestochowa) s pet, a treći - naš Brkić s četiri.  A u kategoriji najviše uhvaćenih visokih lopti Brkić je prvi s 14, Cojocaru drugi s 13, a Maciej Kikolski (Radomiak Radom, vratar poljske U21 reprezentacije) treći s 11 obranjenih lopti.

Brkić je i prijašnjih godina odskakao u prvenstvima u kojima je nastupao i nizao utakmice bez primljenog pogotka. U Azerbajdžanu je gotovo redovito bio u najboljoj momčadi kola, a kao vratar Zrinjskoga bio je proglašen i najboljim vratarom Premijer lige BiH-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije