BORBA ZA 1/8 FINALA

Otkrivamo sastav Hrvatske za Italiju: Dalić će sasvim ispremiješati momčad, ulaze tri nova igrača!

hrvatska euro
Marko Lukunic/PIXSELL
23.06.2024.
u 11:14

Prema informacijama iz tabora vatrenih u Neuruppinu, izbornik ima neke dvojbe oko sastava, dok se 80 posto momčadi ipak nazire. Tako bi u odnosu na utakmicu s Albanijom u prvih 11 trebala biti barem tri nova lica.

S kim će Zlatko Dalić napasti Talijane u Leipzigu? Prema informacijama iz tabora vatrenih u Neuruppinu, hrvatski izbornik ima neke dvojbe oko sastava, dok se 80 posto momčadi ipak nazire. Tako bi u odnosu na utakmicu s Albanijom u prvih 11 trebala biti barem tri nova lica: Stanišić na desnome braniču, Erlić – koji još nema ni minutu na Euru - u sredini obrane, te Mario Pašalić na desnom krilu. U najužim kombinacijama za početi utakmicu je i Luka Sučić, također za jednu od krilnih pozicija.

Naime, jučer je još postojala dvojba – Sučić ili Perišić, no čini se kako je Dalić ipak skloniji u ovom trenutku fizički spremnijemu i 14 godina mlađemu igraču.

U stručnom stožeru nisu potpuno iz svih kombinacija eliminirali ni Marcela Brozovića, uzdajući se u njegovo iskustvo, te ne smatrajući da je ta legenda hrvatskog nogometa s 98 nastupa baš hrvatska najslabija karika na Euru. Ipak, prva ideja je da bi Hrvatska ipak protiv Talijana mogla početi s dva zadnja vezna, Kovačićem i Modrićem, a odmoreni Brozović mogao bi biti rješenje za drugo poluvrijeme. Kamo sreće da Brozović svoj stoti nastup za Hrvatsku ostvari u osmini finala Eura!

U špicu bi se ponovno trebao vratiti 32-godišnji centarfor Ante Budimir, s vrlo snažnom i uvjerljivom referencom: Ante je u utakmici s Albancima bio generator velikoga preokreta u drugom poluvremenu. Šteta samo što taj učinak nije bio okrunjen pogotkom, pa tako Budimir još uvijek čeka svoje.

 

Jedini debitant na Euru u ovoj momčadi tako bi bio 26-godišnji stoper talijanskoga Sassuola Martin Erlić, uvijek pouzdani igrač s devet nastupa za reprezentaciju. Zanimljivo, Hrvatska s Erlićem u sastavu nikada nije bila poražena u 90 minuta: s Francuskom u Splitu bilo je 1:1, s Danskom u Kopenhagenu i s Francuskom u Parizu oba puta 1:0... Stoperski tandem Šutalo – Erlić zapravo nije primio niti jedan pogodak kada su igrali zajedno, odigravši 0:0 i s moćnom Španjolskom u Ligi nacija punih 120 minuta.

Tako bi sastav Hrvatske za ovu odlučujuću utakmicu mogao izgledati ovako: Livaković – Stanišić, Šutalo, Erlić, Gvardiol – Modrić, Kovačić – Mario Pašalić, Kramarić, Sučić – Budimir.  

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije