Borilački sport

Pamela Smoljo europska prvakinja u shotokan karateu

07.04.2016.
u 11:00

U organizaciji SKDUN u njemačkom gradu Nürnbergu, od 1. do 3. travnja 2016. godine, održano je 6. europsko prvenstvo SKDUN u karateu, na kojemu je dvoje mladih Busovljaka ostvarilo odlične rezultate. Pamela Smoljo osvojila je u svojoj kategoriji zlatnu medalju u katama i borbama, a Petar Ivan Varešković brončanu medalju u katama i borbama.

Sudjelovalo je više od 1500 natjecatelja iz 24 države, a za SKDUN reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupilo je 17 natjecatelja.

Iz Busovače su nastupila dva natjecatelja, Pamela Smoljo – europska prvakinja u katama i europska prvakinja u borbama te Petar Ivan Varešović – brončana medalja u katama i brončana medalja u borbama.

- Nisam očekivala pobjedu, niti sam išla s velikim ciljem da pobijedim. Sama mogućnost sudjelovanja na nečem tako velikom bila mi je ostvarenje sna. Još nisam svjesna svog uspjeha. Pred nama je sljedeće Svjetsko prvenstvo u Bugarskoj, za koje trebamo još napornije raditi, izjavila je europska prvakinja u karateu Pamela Smoljo.

Cjelokupna reprezentacija SKDUN BiH ostvarila je zapažene rezultate, osvojivši ukupno 14 medalja, od čega 5 zlatnih, 3 srebrne i 6 brončanih.

Natjecatelje je predvodio glavni izbornik Zoran Varešković iz Karate kluba “Napredak” Busovača i trener Nikola Živković iz Kluba borilačkih sportova “Modriča”, kao i menadžer SKDUN BiH Mehmedalija Brkić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije