Krehin Gradac

Paragliding natjecanje u preciznom slijetanju okupilo 20-ak letača iz BiH i Hrvatske

storyeditor/2024-09-10/paraglajd.jpg
11.09.2024.
u 20:41

Nakon triju serija letova naslov pobjednika natjecanja u Krehinu Gracu osvojio je Robert Hodžić. Nagrađena je i prva dama koja je izvela let s Gradine - Slava Poleš

U Krehinu Gracu u općini Čitluk održano je zanimljivo paragliding natjecanje u preciznom slijetanju "Sv. Ivan - Gradina Open 2024." na kojemu je sudjelovalo dvadesetak letača iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Nakon triju serija letova, naslov pobjednika osvojio je Robert Hodžić, dok je Vinko Burazin osvojio drugo, a Blaž Čotić treće mjesto.

Svoje letove paragliderima letači su počinjali s poletišta na Gradini, odakle su se spuštali u polje i do označenog cilja, gdje je njihove letove pratio veliki broj posjetitelja koji su, uz zanimljivo natjecanje, uživali i u ugodnom druženju uz hranu i osvježavajuća pića te su na poseban način pozdravili najuspješnije natjecatelje na proglašenju pobjednika.

Bivši proslavljeni košarkaš, Brotnjak Zoran Planinić, uručio je Hodžiću, Burazinu i Čotiću nagrade za prva tri mjesta, a organizatori su se odlučili nagraditi i prvu damu koja je izvela let s Gradine. Riječ je o Slavi Poleš, koja je najavila kako će rado doći i sljedeće godine.

Inače, Ivan Ino Planinić, član Paragliding kluba Ljubuški, sa svojim sumještanima iz Krehina Graca potrudio se kako bi četvrti turnir nadmašio prethodne. Natjecanje u preciznom slijetanju bilo je jako zanimljivo, a mnogo zanimanja izazvala su i natjecanja u bacanju kamena s ramena i povlačenju konopa.

Najuspješniji u bacanju kamena s ramena bio je Josip Poleš. Stasiti Poleš poznat je po uspjesima u natjecanjima u obaranju ruke. Sinjanin je, uz naslov prvaka Hrvatske, zabilježio uspjehe i na svjetskim natjecanjima u ovoj disciplini, a ovaj je put demonstrirao snagu bacivši kamen najdalje.

Mnogo snage zahtijevalo je i natjecanje u povlačenju konopa, u kojem su najviše pokazale ekipe "Pavo Boškin" i "Šika". Ove dvije ekipe odmjerile su snagu u finalu, a pobjedu je odnijela ekipa "Šika", navode iz Općine Čitluk.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije