Na prvoj prozivci na Blatu pojavilo se 26 nogometaša

Pomlađivanje, ali i povratak iskusnih Ćorića, Zlomislića, Kožulja, možda Markovića...

storyeditor/2024-06-27/449142817_1012945650834758_4005772505579689991_n.jpg
28.06.2024.
u 18:23

Dojam je kako se sređuje i normalizira pomalo kaotično stanje u koje je upao klub s Pecare sredinom proljetne sezone. Nakon nekoliko poteza koje je klub poduzeo, u srijedu u 17 sati trener Toni Karačić i njegov stručni stožer, odmah nakon prozivke na kojoj se pojavilo 26 nogometaša, održali su prvi ovoljetni trening na jednom od travnjaka kampa “Musa - Karačić” na Blatu, piše Večernji list BiH.

Ljetna stanka

Prethodno, tijekom ljetne stanke, klub je objavio na svojoj internetskoj stranici kako je Pecaru napustilo čak 11 igrača iz rostera prve momčadi. To su Josip Bender (vratar) te igrači u polju: Ilija Mašić, Tvrtko Buljan, Adam Benić, Mislav Mašić, Branimir Barišić, Mislav Matić, Luka Marin, Mihael Barišić, Mateo Mužek, Luka Mamić i Petar Mišić. Valjda su “zaboravili” napisati da je otišao i 12. igrač - Marko Capan, koji se vratio s posudbe u Hajduk i već nastupio za Splićane u probnoj utakmici protiv Veleža (3:0), koja je u ponedjeljak odigrana na Poljudu bez nazočnosti publike. Od posuđenih igrača za Široki su proljetos još igrali Ilija Mašić (vraća se u Lokomotivu) te Luka Marin i Petar Mišić (vraćaju se u Zrinjski). Pristaše Širokog najviše žale zbog odlaska Luke Mamića (zabio 5 golova, nastavlja u Varaždinu) i Mihaela Kuprešaka (pet golova, ?), Petra Mišića (4) te braniča Ilije Mašića. Doprinos ostalih bio je skromniji. Na prvom treningu našli su se i iskusni desni bek Dino Ćorić (34), kao i središnji branič Bože Musa, jednako iskusni igrač, koji su proljetos igrali malo ili nimalo te veći dio sezone ostali postrani zbog “zastoja u komunikaciji” s bivšim trenerom Dinom Skenderom i također bivšim sportskim direktorom Slavkom Brekalom... U Široki se nakon pet godina igranja za Zrinjski vratio i zadnji ili prednji “veznjak” Damir Zlomislić (32). Listu povratnika u momčad zaključio je Damir Kožulj (30), također vezni igrač, koji je u Širokom proveo kadetske i juniorske dane, a zatim postao ponajbolji igrač kluba u seniorskoj konkurenciji, što je razlog odlaska u Hajduk 2016. godine. Nakon dobrih igara na Poljudu, Kožulj je igrao za niz poljskih i turskih klubova, zatim nastavio u Zrinjskom, a onda u siječnju ove godine napustio Mostar i prešao u rumunjsku CS Universitateu iz Craiove. Krug se zatvorio povratkom na Pecaru potpisom dvogodišnjeg ugovora sa Širokim Brijegom. - Sretan sam zbog povratka u klub, u kojem sam se prvi put osjećao kao nogometaš. To se nikad ne zaboravlja. Jedva čekam upoznati igrače i uključiti se u rad. Ne nedostaje mi motiva - izjavio je Kožulj, kojega se po dobru sjećaju i pristaše Zrinjskog, osobito po sjajnom pogotku za pamćenje protiv nizozemskog Alkmaara u Konferencijskoj ligi...

Na prozivci su se, uz već spomenute igrače, još pojavili: Ivan Puljić, Adolf Tomislav Tomić i Ante Slišković (vratari), Božo Prusina, Ivan Pranjić, Filip Taraba, Ivan Kraljević, Josip Jelić, Ivan Sliško, Ante Gagula (igrači obrane), Marijan Ćavar, Tomislav Tomić, Marko Matić, Filip Matić, Ilija Bagarić, Cyrille Kpan, Matej Gašpar, David Marković (vezni igrači) te Danijel Lukić, Chinedu Stephen, Gojko Jelić i Ivan Zubac (napadači)...

Novak među spomenutima je mladi Ante Gagula (lijevi bočni, pristigao iz Neretvanca, 20 godina). I napadač Ivan Zubac (19) stigao je iz Neretvanca, gdje je kao posuđeni igrač Širokog igrao u sezoni 2023./2024. S posudbe u Hajduk vratio se Matej Gašpar (18), koji je polusezonu odigrao za kadete Hajduka... Većina ostalih igrača na prozivci i proljetos bila je u rosteru momčadi s Pecare.

Igrali više

Neki su igrali više (kao, npr., kapetan Marijan Ćavar, Tomislav Tomić, A. T. Tomić, Stephen Chinedu, Cyrille Kpan... Jedini “stopostotni” debitant koji do sada nije bio u konkurenciji za nastup u seniorskoj momčadi je Ivan Sliško (18)... On je, kao i Gagula, kandidat za mjesto na lijevom boku. Široki je u pregovorima o povratku s još jednim svojim bivšim iskusnim igračem - Stipom Markovićem (30), kojemu 30. lipnja istječe ugovor sa slovenskim prvoligašem Radomljem. - Pregovarali jesmo, ali još se nismo dogovorili. Imam želju vratiti se na Pecaru, ali i moj sadašnji klub Radomlje nudi mi produljenje ugovora. Imam još nekih opcija, sve ću znati za dan-dva - rekao nam je Marković, rođeni Kiseljačanin... Široki će, nakon uvodnih priprema na vrelom Blatu, otići na nastavak priprema u svježiji Kupres. Odigrat će tamo pet, možda i više pripremnih utakmica. Jedan od protivnika sigurno će biti Posušje, možda federalni prvoligaš Tomislav, GOŠK itd.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije