Velež - Zrinjski 0:1

Zrinjski u iznimno teškim vremenskim uvjetima svladao Velež i popeo se na vrh ljestvice

Foto: Denis Kapetanović /PIXSELL
1/8
28.09.2024.
u 20:19

U 9. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine u velikom mostarskom derbiju slavio je Zrinjski na gostovanju kod Veleža golom Mulahusejnovića u 32 minuti

Veliki mostarski derbi odigran je u iznimno teškim uvjetima. Pravi prolom oblaka počeo je par minuta prije utakmice, pa se moralo igrati po klizavom terenu u Vrapčićima. Zrinjski je utakmicu otvorio pokušajem Savića, ali je lopta otišla pored vratnice Veleža. Domaćini su odgovorili u 24. minuti udarcem Hrkaća glavom, ali je njegov šut otišao preko gola. Prvu i jedinu priliku u prvom poluvremenu iskoristio je Zrinjski i došao u vodstvo u 32. minuti. Nardin Mulahusejnović je skočio nakon ubačaja s lijeve strane, a lopta je pogodila vratara Hadžikića i završila u mreži Veležova gola. U posljednjoj minuti prvog dijela Hadžikić je spasio Velež. Plemići su istrčali izvrsnu kontru, Topić je šutirao, ali je vratar Veleža odlično intervenirao. S rezultatom 1:0 u korist Zrinjskog završilo se prvo poluvrijeme. Prvu izvjesniju prigodu na utakmici Velež je imao na otvaranju drugog poluvremena. Dino Halilović je krenuo sam ka golu Zrinjskoga, šutirao s vrha šesnaesterca, ali izravno u golmana Marka Marića. Gotovo da se ništa zanimljivo nije vidjelo u nekih sljedećih pola sata igre. Tek u 84. minuti Veležje mogao doći do poravnanja, ali je šut Oreča s veće razdaljine prošao pored gola gostiju. Ostalo je 1:0 za Zrinjski, tako da su Plemići sada zauzeli prvo mjesto na ljestvici s 19 bodova, čak dva više u odnosu na drugoplasirano Sarajevo. Velež je ostao na osmom mjestu sa svega devet osvojenih bodova. U sljedećem kolu Velež ide u goste Sarajevu, dok će Zrinjski kao favorita dočekati Igman iz Konjica.

KRAJ SUSRETA, ZRINJSKI JE ODNIO VAŽNU POBJEDU

93' - Jurilj je šutirao, brani Hadžikić.
90' - Tri minute nadoknade.
88' - Oreč je centrirao, ali Marić to rutinski kupi.
87' - Žuti karton sad za Jurilja.
86' - Umjesto Mulahusejnovića ulazi Jurilj.
84' - Oreč šutira, ali je lopta otišla pored gola.
78' - Haskić ulazi umjesto Halilovića, a Lohan umjesto Mlinarića.
77' - Lauš je ubacio u kazneni prostora Plemića, ali bez uspjeha.
73' - Mlinarić je sam bio pred golom ali loše šutira.
68' - Ivančić ulazi u igru umjesto Savića, a umjesto Malekinušića ulazi Ćuže.
60' - Izmjena kod Veleža, umjesto Jevtovića i Pršeša u igru ulaze Lauš i Šarić.
49' - Halilović je šutirao s nekih 20 metara, ali brani to Marić.
46' - Počelo je drugo poluvrijeme u Mostaru.

Foto: Denis Kapetanović /PIXSELL


45' - Sudac je odsvirao kraj prvog dijela.
43' - Hadžikić je obranio šut Topića s 18 metara.
40' - Tičinović centrira za Malekinušića, ali lopta je ipak otišla preko gola Veleža.
38' - Žuti karton za Surdanovića.
32' - GOOOOOOOOOOOOOOL. Vodi Zrinjski. Fenomenalan centaršut i Mulahusejnović pogađa glavom za vodstvo Plemića 0:1 u nemogućim uvjetima igre.
28' - Oreč je šutirao s nekih dvadeset metara, ali lopta odlazi daleko od gola.
23' - Nakon ubačaja Vehabovića glavom šutira Hrkač, ali preko vratnice.
18' - Sad Topić iz slobodnog udarca šalje centaršut. Malekinušić ne stiže.
17' -  Kiša ne prestaje u Mostaru. Otežani su uvjeti igre.
15' - Udarac iz kuta za Zrinjski. Topić je loše centrirao. Lopta na kraju ide Hadžikiću.
10' - Pršeš centrira, tražio je loptom Mlinarića, ali je golman Marić pokupio loptu.Vehebović također šutira, Mlinarić kasni.
4'- Krenuo je pravi prolom oblaka u Mostaru, što značajno otežava uvjete na utakmici
2' - Savić je šutirao s ruba kaznenog prostora, ali lopta je prošla pored gola Veleža.
1' - POČEO JE VELIKI MOSTARSKI DERBI

Foto: Denis Kapetanović /PIXSELL

Večeras u 20.45 sati odigrat će se mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog, svi očekuju zanimljivu utakmicu i veliku borbu dva gradska rivala.Ekipe Veleža i Zrinjskog u večerašnju utakmicu ulaze s pobjedom iz prošlog kolg, te sa sigurnošću možemo reći kako u oba tima vlada odlično raspoloženje. Zrinjski je trenutno jedan od najboljih timova u BiH i favorit u ovoj utakmici. To je potvrdio i sam trener Veleža, koji je u izjavi pred ovaj susret istaknuo kako da se nada da ima način ostvariti pobjedu večeras. Ovo će ujedno biti prvi mostarski derbi za novog trenera Veleža Irfana Buza iz Turske, koji je ekipu preuzeo prije nekoliko sedmica, a prije četiri dana je protiv GOŠK-a proslavio i svoju prvu pobjedu na klupi Veleža.

Foto: Denis Kapetanović /PIXSELL

Na klupi Zrinjskog je Mario Ivanković, kojem će ovo biti prvi derbi u ulozi glavnog trenera. "Svoj prvi gradski derbi igrao sam 2002., a sada sam po prvi u ulozi glavnog trenera. Taj susret iz 2002. godine ostao mi je u pamćenju, pogotovo što smo pobijedili 1:0 i što sam ja pred kraj utakmice postigao taj pobjedonosni gol", izjavio je na konferenciji za novinare Ivanković. "Čini mi se da su tenzije prije bile puno veće prije utakmice i za vrijeme same utakmice. Puno je veće bilo zanimanje navijača i medija, sad se to u dobroj mjeri izgubilo. No derbi je i dalje derbi, iako kao i svaka druga utakmica nosi tri boda", dodao je Ivanković.

Dakle večeras u ulozi favorita utakmicu dočekuje ekipa Zrinjskog, koja je u znatno boljoj formi s pet pobjeda i remijem iz šest do sada odigranih susreta, dok se Velež bori kako bi se odlijepio od donjeg dijela tabele sa samo devet bodova iz sedam odigranih mečeva. Zrinjski je daleko uspješniji u posljednjih pet međusobnih susreta s Veležom, pošto ima četiri pobjede, a Velež je slavio samo jednom. U Zrinjskom žale zbog odluke MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije da zabrane dolazak njihovim navijačima na ovu utakmicu, a zbog toga će Plemići imati motiv više.

Pred ovaj veliki derbi oba trenera su objavila sastave koji će igrati od prve minute. Za Velež će od prve minute zaigrati: Hadžikić, Oreč, Halilović, Pršeš, Hrkač, Mlinarić, Šturm, Jevtović, Vehabović, Mehremić, Milak, dok će s druge strane za Zrinjski će na teren od prve minute istrčati: Marić, Barišić, Mašić, Ćorluka, Mulahusejnović, Malekinušić, Savić, Surdanović, Topić, Ćavar, Tičinović.Sigurno je kako navijači obje ekipe večeras žele tri boda, a ostaje za vidjeti kakav će rezultat biti.

Foto: Facebook/HŠK Zrinjski Mostar

Glavni sudija utakmice je Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške, a pomagat će mu Moamer Čaušević i Enes Đozić, obojica iz Sarajeva. Četvrti sudija je Amin Efendić, također iz glavnog grada BiH, dok su u VAR sobi Antoni Bandić iz Gruda i Amer Macić iz Mostara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije