PRVA LIGA FBiH

Raspoloženi strijelci postigli 26 pogodaka, gotovo četiri po utakmici

9. kolo Prve lige FBiH
NK Čelik
14.10.2024.
u 18:00

Odigrano je 9. kolo Prve nogometne lige Federacije BiH. Stupčanica i dalje na čelu, Budućnost u derbiju kola nadigrala TOŠK u gostima

Stupčanica je zadržala vodstvo na ljestvici Prve lige FBiH iako je u 9. kolu bila slobodna. Budućnost je u derbiju svladala TOŠK u gostima i sada ima 16 bodova, kao i Olovljani, ali slabiju gol-razliku. TOŠK je rezultatski razočarao svoje pristaše, a Budućnost svoje ugodno iznenadila. Golove za Banovićane zabili su Eldin Trumić (45. + 1.) i Elvedin Aletić (81.). U srijedu se igra zaostalo 8. kolo u kojem će Budućnost ugostiti upravo Stupčanicu i ima prigodu skinuti je s trona. Ali, ima tu jedna kvaka - Budućnost, koja još nije poražena u gostima, još nije upisala pobjedu kući.

Vjerojatno je ovaj podatak poznat i struci i igračima Stupčanice, koja je u petak u Olovu odigrala humanitarnu utakmicu protiv Željezničara (1:1), s koje je cijeli prilog išao za stradale u nedavnim poplavama. Radnik je napokon odigrao utakmicu pred svojim pristašama, gdje je djelovao moćno i uvjerljivo. Sve je to na svojoj koži osjetilo Goražde koje je doživjelo "nezaboravni" poraz od 1:5. Golove za Hadžićane zabili su: Andreja Ristić (12., 53.), Gaibija Hukić (32.), Aldin Efendić (60.) i Kenan Šarić (66.). Poraz Goraždana malo je ublažio Emil Musić (45. + 1.). U županijskom derbiju dna ljestvice u Lukavcu domaći je Radnički poražen od Zvijezde s 1:2. Za goste strijelci su bili Azer Kozić (45. + 2.) i Mihailo Bulišić (54.). Strijelac za Radnički bio je Kenin Devedžić (76.). Gornji Rahić i Travnik podijelili su bodove (1:1). Veziri su poveli preko svoga najboljeg igrača i strijelca Hamze Gasala (13.), a Rahićani izjednačili golom svoga najboljeg strijelca Eldina Mehmedovića (78.).

Bratstvo je svladalo Gradinu s 4:2 i skočilo k vrhu ljestvice. Golove za domaće dali su: Stefan Vasiljević (7.), Edis Smajić (43.), Jakub Vilakić (45. + 1.) i Maid Jaganjac (69.). Za sastav iz Srebrenika po gol su polučili: Tarik Baltić (48.) i Kenan Salkanović (84.). Tomislav je s lakoćom svladao Jedinstvo (3:0) golovima Branimira Šiške (55.), Alberta Kanga (73.) i Tomislava Koprčine (87.). Bišćani su ostali još jače "zalijepljeni" za dno sa samo dva boda. Tuzla City i Čelik podijelili su bodove (2:2). Strijelci za Tuzlake bili su Edin Durmiš (2.) i Ajdin Husejnović (18.), a za Zeničane Nenad Rašević (9.) i Marin Popović (40.).

Poredak: Stupčanica i Budućnost po 16, Gradina i TOŠK po 13, Radnik i Bratstvo po 12, Travnik, Čelik i Goražde po 11, Tomislav 10, Tuzla City i Zvijezda po 9, Gornji Rahić 6, Radnički 4, Jedinstvo 2 boda. Strijelci: 7 – Mustafa Numanović (Gradina), 5 – Edis Smajić (Bratstvo), 4 – Hamza Gasal (Travnik), Adi Međuselac (Čelik), Eldin Mehmedović (Gornji Rahić), Andreja Ristić (Radnik), Kenan Salkanović (Gradina), Amer Softić (Gornji Rahić)...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije