Zrinjski pred Europu i susret s Bravom svladao Željezničar

Slovenci nisu lak protivnik, ali odgovara nam blizina puta

19.07.2024.
u 18:07

Zrinjski je kao klub već na višoj razini nego ranije, prošle je godine igrao grupnu fazu pa je svima u klubu poznat proces kako se dolazi do takva uspjeha i jednostavno ta bi momčad Plemića još koji tjedan mogla biti na nešto nižoj razini od svog optimuma

Zrinjski je na generalnoj probi pred skorašnji izlazak u Europu (25. srpnja u Mostaru) pobijedio Željezničar. Jedini pogodak na utakmici postigao je Toni Šunjić, iskusni nogometaš koji se nakon jedne akcije našao pred golom Želje i na sebi svojstven način zabio glavom, piše Večernji list BiH. Zrinjski još nije na vrhuncu forme, što je u jednu ruku i dobro u ovoj fazi priprema. Zapravo je mudro.

Cilj ispunjen

Sumnjamo kako će Plemići i na prvoj utakmici u Europi biti na vrhuncu forme. Zrinjski je kao klub već na višoj razini nego ranije, prošle je godine igrao grupnu fazu pa je svima u klubu poznat proces kako se dolazi do takva uspjeha i jednostavno ta bi momčad Plemića još koji tjedan mogla biti na nešto nižoj razini od svog optimuma. Upravo u tom nekom tonu išla je i izjava trenera Marija Ivankovića za klupski kanal.

- Lagano nam se vraća svježina, premda je bilo jako teško igrati zbog vrućine. Prvo poluvrijeme na trenutke je izgledalo dobro, realizacija nije najbolje funkcionirala. Imali smo i neke pogreške. Sve u svemu, imali smo cilj odigrati utakmicu maksimalno, da se nitko ne ozlijedi i da ne primimo pogodak, što smo i uspjeli. Imamo još sedam dana da se pripremimo za protivnika iz Slovenije, do prvenstva još više vremena i mislimo kako će iz tjedna u tjedan biti bolje - kazao je Ivanković nakon utakmice sa Željezničarem.

Ono što je Zrinjski pokazao protiv Želje puno je bolje nego na prethodnim pripremnim utakmicama, posebno u trkačkom smislu. Mostarci puno bolje dolaze pred protivnički gol, protivnika napadaju s većim brojem igrača. Realizacija još nije na visokoj razini, ali taj čimbenik realno ovisi i o individualnoj kvaliteti igrača Zrinjskog koji trenutačno nema "ubojicu" pred golom protivnika. Sigurno će mu biti problem izostanak Nemanje Bilbije, ali su u taboru Plemića to znali već neko vrijeme i vidljiv je način na koji Zrinjski želi nadoknaditi njegov izostanak i individualnu kvalitetu.

Zrinjski, kao momčad, može imati problema s iznošenjem lopte iz zadnje linije, stariji nogometaši u zadnjoj liniji nekako se muče u pojedinim trenucima utakmica s tim segmentom igre, posebno kada protivnik izađe u nešto agresivniji presing. Ipak, s nekoliko novih igrača Zrinjski u napadu, u zadnjoj trećini protivničkog terena, može biti jako opasan. Uspiju li Mostarci brzo prenositi loptu s jedne strane na drugu u napadu, dobit će bolju igru prema naprijed.

Zrinjski je u večeri utakmice sa Željom saznao i protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Mostarci će odmjeriti snage sa slovenskim predstavnikom, NK Bravo iz Ljubljane. Bravo je prošao velški Connah's Quay.

- Pokazuje se kako nema više "lakih" ekipa. Mi smo pratili prvu utakmicu koju je, igrom slučaja, Bravo izgubio. Mislim kako nam na kraju u goste dolazi kvalitetniji protivnik, ali to ne mijenja naše izglede za prolazak. Odgovara nam blizina puta zbog same organizacije, na kraju krajeva, želimo sakupljati nove bodove jer takvo nam nešto idućih godina može olakšati situaciju u Europi - dodao je Ivanković.

Kiksevi se "plaćaju"

Najbolji sud kako je Zrinjski proveo svoje ljetne pripreme zapravo bi i trebala dati prva utakmica s Bravom. Smatramo kako Mostarci u odnosu na prikazano protiv Željezničara mogu igrati još bolje, a s vremenom mogu dobiti i dimenziju više. Ipak, u Europi se i najmanji kiksevi mogu obiti o glavu.

Zoran primjer za takvo što je gradski rival Zrinjskog Velež, koji se propisno obrukao u uzvratnom susretu prvoga pretkola Konferencijske lige u Andori, gdje je domaći Inter slavio s 5:1. Taj Veležov rezultat trebao bi i svima u Zrinjskom biti opomena što se sve može dogoditi na europskoj sceni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije