Nogometaši Posušja i večeras (18 sati) idu na pobjedu protiv Banjolučana

Tri boda protiv Borca nisu uopće "nemoguća misija"

storyeditor/2024-09-24/zzzaaa.png
25.09.2024.
u 13:09

Grad pod Radovnjem pomalo hvata nogometna euforija. Nogometaši Posušja nižu uspjehe, trenutačno su drugi na ljestvici Wwin lige BiH s realnim izgledima da tu ostanu i nakon 8. prvenstvenog kola, čak i da preskoče na ljestvici vodeće Sarajevo, koje večeras (srijeda, 25. rujna od 20.30) igra u uvijek neizvjesnom gradskom dvoboju protiv Željezničara na Koševu, piše Večernji list BiH.

Za takvo što Posušanima je potrebna "sitnica" – večerašnja (18 sati) pobjeda protiv Borca na Mokrom docu. Naravno da to neće biti lagano, ali već su Posušani znali "srediti" Banjolučane pred punim tribinama domaćih pristaša.

Sudi Gigović

- Čeka nas jako teška utakmica protiv aktualnoga bh. prvaka Borca, koji je veliki favorit, ali i mi imamo svoje adute. Kao prvi činjenica je da igramo pred našom vjernom publikom, na našemu novom travnjaku. Jako će nam nedostajati Dario Pavković, strijelac vodećeg pogotka protiv Radnika.

On ima tri žuta kartona. Nedostajat će nam i napadač Nikola Mandić zbog ozljede. I uz to nas zanima pobjeda kako bismo obradovali i klub i grad. Navijači su uvijek naša velika pomoć, očekujemo da to budu i ovaj put - izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare uoči gostovanja Borca trener Posušja Duško Vranešević.

Jednako optimističan je i iskusni 30-godišnji Karlo Kamenar, vezni igrač ofenzivnih sklonosti, koji se nakon duge stanke zbog ozljede uspješno vraća u momčad. Protiv Radnika odigrao je 68 minuta. Očekuje se da protiv Banjolučana bude u početnoj jedanaestorici.

Ono što mnogim pristašama Plavo-bijelih bode oči jest da je sudac utakmice Miloš Gigović iz Gradiške, kojeg mnogi navijači smatraju "kućnim sucem" Borca, koji je u prošlosti već znao "ujesti" Posušane. Nije jasno zašto Povjerenstvo za suce i suđenje Nogometnoga saveza BiH daje povjerenje sucima u utakmicama u kojima igra Borac za koje se s razlogom tvrdi da su skloni klubu iz Banje Luke.

Još ako znamo da je u VAR sobi Haris Halkić iz Sanskog Mosta, sumnje se povećavaju. Podsjećamo kako je u prošloj sezoni na susretu Borac – Posušje (1:0) u 7. kolu Halkić kao glavni sudac u Banjoj Luci otvoreno drukao za domaćina.

Izravni TV prijenos

Posušje će večeras vjerojatno nastupiti u ovom sastavu: Galić – Stapić, Marić, Vrgoč, Bekavac, Hanuljak – Petrović, Begić, Rozić, Kamenjar, Boban (Soldo, Abrego, Bešlić, Lelli, Kobiljar, Jenjić, Mihaljević, Čuljak, Ćurdo).

Utakmica počinje u 18 sati uz izravni TV prijenos na Areni Sport 1.      

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?