Sportski centar Grude

U Grudama počela Liga mjesnih zajednica: Na otvaranju slavili Ružići, Pešija i Drinovci (2)

16.07.2024.
u 09:21

Počela je Liga mjesnih zajednica općine Grude. 26 izdanje najelitnijeg lokalnog, ekipnog natjecanja ove je godine u Grudama okupilo 13 seniorskih ekipa, piše portal Grude.com, a turnir se održava na Sportskom centru Grude.

Sinoć su na teren prvo izišli juniori. Branitelji naslova Drinovci koji su netom osvojili i Grudsko ljeto u juniorskoj konkurenciji pobijedili su sinoć Ružiće 3:0 i dokazali da su opet glavni favoriti za naslov. Okosnica ekipe ostala je na okupu, a Filip Leventić 2 puta i Ivan Kurotović jednom tresli su mrežu Ružića. Vrijedi istaknuti da je HNK Grude i ove godine svim juniorskim ekipama osigurao majice različitih boja, lagane za igru.

Drugu juniorsku utakmicu igrali su Sovići protiv Donjih Mamića. Nekako nam se činilo da su Tulipani solidni u juniorskoj konkurenciji, a nakon sinoćnje utakmice moglo bi se reći da su Mamići izuzetno dobri. U pobjedi 0:6 hat trick je postigao Stipe Knezović, a po gol su upisali i Jakov Alpeza, te Bože i Drago Vukoja.

Seniorska konkurencija 

Ružići - Gorica 5:0

A zatim je utakmicom skupine A uslijedilo otvaranje 26. izdanja LMZ-a. Sastali su se Gorica i Ružići. Prvo poluvrijeme bilo je izuzetno čvrsto, a Ružići su ga dobili golom Marka Žulja uz što vrijedi istaknuti da se Ronald Bilić prometnuo u pravu jedinicu ekipe, te je nastavio s formom s turniskih utakmica posljednjih tjedana. U nastavku Gorica je odlučila preuzeti veći rizik, međutim protiv Ružića koji kad su bez ozljeda slove kao jedna od najboljih ekipa to i nije odveć pametno. Na 2:0 za Ružiće povećao je Kristijan Pejić, a onda se i Ronald Bilić golman upisuje u strijelce jednim dalekometnim šutom. Drago Bandić i Stipe Mikulić do kraja su još jednom kaznili protivnike za uvjerljivu pobjedu od 5:0 i izvrstan početak za Ružice, prvake iz 2019. godine.

Pešija - Drinovci (1) 4:1

U drugoj utakmici još jedna lokalna, epska bitka povela se na terenu, a sastali su se Drinovci 1 i Pešija. Na teren su izišle dosta mlađe i poletnije ekipe nego što su znale biti u onim vremenima kad su u međusobnim utakmicama znali praviti i po 10 akumuliranih u poluvremenu. Pešija je povela preko Filipa Markote 1:0, a onda na scenu stupa i Franjo Širić golom kakvi se već pomalo zaboravljaju u vremenu kontroliranog nogometa. Predriblao je dvojicu igrača, a onda još pogodio i rašlje sjajnog Kreše Tomasa za 2:0. Pred kraj poluvremena vidjeli smo bravure Branimira Ćorluke koji je obranio 3 udarca Drinovčana u razmaku od pola minute. U nastavku Drinovci preko pešijskog zeta Josipa Glavaša smanjuju na 2:1, a onda uzimaju i golmana igrača što Pešijani odrađuju na iskustvo. Prvo je Širić zabio svoj drugi gol, a onda je Branimir Ćorluka digao tribine na noge golom od prečke iz svog golmanskog prostora za pobjedu od 4:1 Pešije i lijepo otvaranje natjecanja.

Drinovci (2) - Mamići 4:0

Treća utakmica trebala je biti repriza finala iz 2021. godine između ekipa Drinovci 2 i Donji Mamići no Drinovčani su se potrudili da je "ubiju" već u prvom poluvremenu. Prvo je krenulo sa po 3 akumulirana s obje strane da se oživi taj stari rivalitet majstora nogometa, a onda je u 11. pa u 14. minuti Toni Tomas pokazao u kojem će smjeru ići utakmica. Taman kad se netko upitao ima li šanse da se utakmica imalo uozbilji Mihovil Glavaš pokazuje onu svoju igračku plemenitost i pogađa iz daljine za 3:0, a onda u posljednjoj minuti prvog poluvremena Ivan Pandžić TT koji, čini se, nikad robusnije, agresivnije i kvalitetnije nije djelovao zabija za 4:0. Iako su Mamići hendikepirani izostankom Ivana Leke Icka, jednog od najboljih futsalera s naših prostora, ipak ekipa koja ima takva imena i iskustvo igranja ne bi smjela primati 4 gola u 9 minuta i upasti tek tako u crnu rupu, ali reći ćemo da je ovo tek početak natjecanja pa im i u selu to mogu tolerirati. Drinovci 2 pak kao da su odmah željeli pokazati da prošlogodišnje finale protiv Centra, koje je bilo jedno od najzanimljivijih, nije bilo slučajnost, a spomenutih 9 minuta u kojima su riješili utakmicu pokazuju da momčad može odigrati i blitzkrieg kad je potrebno.

Najava utakmica za utorak, 16. srpnja

Prvi mačići se u vodu bacaju, kaže izreka tako da bi Gorica, Drinovci 1 i Donji Mamići prvu večer trebali brzo zaboraviti, ali sustav je napravljen da se utakmice igraju svako dva dana pa se mora pronaći taktika za nastavak. Večeras ćemo vidjeti i kako diše skupina B. Nakon juniora Gruda i Gorice Sovići u 19:45, na teren će seniori. Bit će zanimljivo pogledati utakmicu između Grude Centra i Pocrta, a sam spomen tih imena budi emocije kod nogometnih romantika. Grude Centar ima 8 naslova prvaka i naraštaj braće Ćorluka, Galića, Alpeze, Šimića... bit će teško nadmašiti, a Pocrte pak imaju 6 naslova prvaka, a večeras im prvi put na klupu sjeda sedmerostruki prvak Gruda Hrvoje Marić Hrto. Također, na krilima su i trenutno najsuvremenijeg igrališta za 5 na 5 u Hercegovini i sve to vjetar je u leđa kapetanu Petru Mariću da s jednim novim naraštajem krene na natjecateljski put. Utakmica se igra u 20:30.

U 21:30 na teren će Sovići Donji i Borajna. Sovići još pamte ona vremena kad su se tri puta penjali na tron, skoro uzeli i Ligu Hercegovine, a Borajna je povratnik u elitni rang i rezultat kakav god bude, važno je da se ekipa opet okupila i da nakon godina pada broja ekipa ove godine imamo i taj minimalan rast zahvaljujući Borajni, piše portal Grude.com.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije