ORAŠJE

U tri desetljeća kroz klub prošlo više od 2000 mladih sportaša

03.07.2024.
u 21:58

Taekwondo klub Orašje proslavio jubilarni, 30. rođendan. Dosad je nanizao 2078 medalja, od kojih 736 zlatnih. Ima 117 nositelja majstora crnog pojasa od 1. do 6. dana

Taekwondo klub Orašje prvi je registrirani klub u BiH pri Taekwondo savezu i zacijelo jedan od najtrofejnijih. Ravno tri desetljeća njegovi članovi nižu pobjede i donose medalje u svoje Orašje. Vrijedno i uporno vježbaju pa ni rezultati ne izostaju. Sa svakog prvenstva u pravilu donose medalje, desetak, pa i više, piše Večernji list BiH.

U tri su desetljeća nanizali nevjerojatnih ukupno 2078 medalja, od kojih 736 zlatnih, 654 srebrne i 688 brončanih. Osvojili su i 151 pehar, odnosno vrlo su često bili i ekipni prvaci.

Rezultati za respekt

Rezultati jesu bitni, ali od medalja je bitnija brojnost mladih zainteresiranih za taj sport. Njih je više od dvije tisuće prošlo kroz klub i naučilo vještine borilačkog sporta. Klub s ponosom ističe da su mladi stekli zvanja 117 nositelja majstora crnog pojasa od 1. do 6. dana. Sve su to rezultati koje s ponosom ističe trener kluba Marko Stanić, alfa i omega Taekwondo kluba Orašje, njegov inicijator, osnivač i aktualni predsjednik. Na kraju sezone, ali i zbog važnog jubileja organizirali su zajedničko druženje svih članova kluba, mladih sportaša i njihovih roditelja.

- Naravno da sam ponosan zbog ovakvog uspjeha, no kada sam počinjao s radom, nisam ni sanjao da ćemo dočekati čak 30. rođendan. Počeli smo kao vojni klub u gardijskoj brigadi, a onda smo u poslijeratnom vremenu nastavili s radom. Tijekom godina ispratio sam brojne generacije, ostvareni su značajni rezultati pa sam radostan kada sretnem danas uspješne mlade ljude koji su prošli kroz ovaj klub, a svakako je on dao pečat njihovu odrastanju. Treba spomenuti i trenera Antuna Marasa koji je jedno vrijeme radio s nama. Ponosan sam i kao roditelj jer zapravo je cijela moja obitelj u ovoj priči, dvije su kćeri uspješne sportašice, a supruga Dajana nositeljica je crnog pojasa 4. dan - ističe Stanić.

Za ostvarene rezultate nisu izostala ni priznanja klubu. Sportski savez Grada Orašja proglasio ih je najboljom ekipom, Stanić je dobio specijalno priznanje za doprinos razvoju sporta i tjelesne kulture, a Nives Stanić najbolja je mlada sportašica.

I u ovoj je godini Taekwondo klub Orašje nastavio u ritmu pobjeda pa su dosad njegovi članovi osvojili 94 medalje, od kojih 40 zlatnoga sjaja, 32 srebrne i 22 brončane. Vrlo često proglašavaju ih najboljom ekipom na natjecanjima jer su i brojni i često s najbolje ostvarenim rezultatima. Nedavno su u Našicama, Slavonskom Brodu i Sarajevu proglašeni ekipnim prvacima u više disciplina.

Lana Zlatarevići, Lana Stanić i Teo Zlatarević s najduljim su sportskim stažem u klubu od osam do deset godina pa će dodatno vježbati kako bi dosegnuli i bh. reprezentaciju. Kažu nam, to je više od sporta, druženje, zajedničko odrastanje. Ponosni su na svoje uspjehe, ali i uspjehe svojih prijatelja, jer sa svakog putovanja vraćaju se s medaljama i radošću.

Zlatna imena

- Radosne su i obitelji Mijić i Janjić koje su od prvog dana uz klub. Teško je nabrojiti sva imena zlatnih sportaša - zaključuje trener, ali svakako treba spomenuti aktualne državne prvake: Marka Mijića, Barbaru Benković, Harisa Drljačića, Lanu i Nives Stanić, kao i prošlogodišnje balkanske prvake Haruna Mahmutspahića i Ismaila Bajčinovića. Posebno su brojni vrtićanci, njih 20-ak koji su, zaključuju u klubu, najjača ekipa u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije