COPA LIBERTADORES

VIDEO Stravični prizori na terenu! Igrač kolabirao, liječnici mu spašavali život

Juan Izquierdo kolabirao
Foto: CARLA CARNIEL/REUTERS
1/3
24.08.2024.
u 10:56

"Odmah su ga stavili pod sedative i stabilizirali. Liječnici kažu da, budući da je sportaš i mlad, postoje dobre šanse da se sve vrati u normalu, no moramo pričekati", rekao je predsjednik Nacionala, Alejandro Balbi

Nemila scena dogodila se na terenu tijekom utakmice Copa Libertadores između kolumbijskog Atletico Nacionala i Sao Paula. Branič kolumbijske momčadi, Juan Izquierdo srušio se nasred travnjaka u 84. minuti susreta. Čim je 27-godišnji igrač kolabirao, liječnici su utrčali na igralište kako bi mu pružili hitnu medicinsku pomoć.

Suigrači su u potpunome šoku i nevjerici stajali držeći se za glave. Na teren su morala ući kola hitne pomoći kako bi unesrećenog Izquierda što prije prevezli u bolnicu. Utakmica je na desetak minuta prekinuta, a zatim je odigrana do kraja. Šokantne snimke događaja i trenutka kada se igrač srušio proširile su se društvenim mrežama.

 

 

Klub je nakon utakmice objavio kako njihov nogometaš nije doživio srčani udar, već je kolaps bio posljedica srčane aritmije. "Odmah su ga stavili pod sedative i stabilizirali. Srčani udar je isključen, ali očito se radi o manjoj srčanoj epizodi. Liječnici kažu da, budući da je sportaš i mlad, postoje dobre šanse da se sve vrati u normalu, no moramo pričekati. Sada slijede sve vrste procjena: neurološke i kardiološke, prema onome što su nam liječnici rekli", javio je predsjednik kluba  Alejandro Balbi, za El Pais.

 

Copa Libertadores de America je godišnje klupsko nogometno natjecanje koje se održava već 64 godine. Najveće je klupsko natjecanje na južnoameričkom kontinentu. U njemu se natječu barem četiri kluba iz svake zemlje, s time da Argentina ima šest, a Brazil sedam predstavnika. Trenutni prvak je slavni Fluminense iz Rio de Janeira, a najuspješniji klub je argentinski Independiente iz okolice Buenos Airesa sa sedam naslova.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije