ORAŠJE

Žokice potpora ženama oboljelim od raka dojke, a Dinamo (DM) poplavljenim područjima

storyeditor/2024-10-13/orasje02_nak_bih_131024.jpg
14.10.2024.
u 15:55

I drugoligaš Napredak iz Matića će sredstva sa susreta s Bosnom iz Kalesije usmjeriti kao humanitarnu pomoć stradalima u poplavama i klizištima u BiH

U okviru 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u odbojci za žene na terenu Sportske dvorane “Fra Martin Nedić” u Orašju sastale su se domaće odbojkašice ŽOK Orašje i gošće ŽOK Igman Ilidža, piše Večernji list BiH. Ljubitelji odbojke mogli su uživati u požrtvovnosti obiju ekipa, osobito domaće, ali je ipak bila i nedovoljno učinkovita da bi bila uz rame s gošćama Ilidže. Ipak, treba i to reći, nekako je to bio očekivani poraz jer odbojkašice Ilidže već dugo su u vrhu Premijer lige BiH, u koju su tek ušle s velikim ambicijama oraške žokice. Iako su odbojkašice ŽOK Orašje izgubile u sva tri seta (18:25; 10:25 i 18:25), uzbuđenja na terenu oraške dvorane nije nedostajalo. Posavske su sportašice pokazale iznimnu borbenost i požrtvovnost na terenu. Svaki set bio je pun napetosti, a njihov pristup utakmici bio je profesionalan i motivirajući, čemu su doprinijela pojačanja ekipe, tako da u oraškoj dvorani očito neće nedostajati uzbudljivih susreta u nastavku prvenstva.

Sportašice i humanitarke

Iako s prvim izgubljenim bodovima, oraške žokice ipak su dobitnice po humanosti, ali i pridobivanju važnog dodatnog igrača u sljedećim susretima - publike, kako od onih najmlađih tako i od starijih zaljubljenika u odličnu odbojku jer one, i kada gube, ostavljaju srce na terenu. Budući da se listopad obilježava kao mjesec borbe protiv raka dojke, susret je bio u pink tonu. U gledalištu su, naime, bile članice Udruge “Narcisa” Orašja, žene oboljele od raka dojke. Bile su u majicama s logom udruge, kao i jedan broj navijača. I žokice su potpora Narcisama u njihovim majicama, a nakon susreta u Orašju bile su gošće i u Tuzli na obilježavanju Roza listopada kod tamošnjih udruga.

Humanitarni sportaši

I federalni nogometni drugoligaš Dinamo iz D. Mahale uključio se u humanitarnu akciju, a oni su pomagali stradalim područjima u poplavama i klizištima u BiH. Predsjedništvo kluba odlučilo je da će nedjeljna utakmica 9. kola Druge nogometne lige BiH između Dinama i Orahovice biti humanitarnog karaktera za stradale u elementarnoj nepogodi. - Kao sredina koju je 2014. pogodila strašna poplava, svjesni smo situacije u kojoj se sada nalaze stanovnici pogođenih područja, stoga ne treba iznenaditi naša pomoć stradalima - poručili su iz NK Dinamo. I federalni nogometni drugoligaš Napredak iz Matića susret s Bosnom iz Kalesije posvetio je humanitarnoj pomoći. Sredstva od ulaznica usmjerit će za pomoć stradalima u poplavama i klizištima u BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije