Play-off Konferencijske lige

Zrinjski poražen u Guimaraesu, trebat će im čudo u Mostaru za ulazak u Konferencijsku ligu

Zrinjski - Vitorija
HŠK Zrinjski
21.08.2024.
u 20:42

Nogometaši Zrinjskog su poraženi u prvoj utakmici play-offa za ulazak u Konferencijsku ligu u gostima od portugalske Vitorije Guimaraes rezultatom 3:0.

Vitoria je napala od prve minute susreta, a prvu veliku priliku pred golom Zrinjskog vidjeli smo već u 4. minuti kada su Portugalci izveli uigranu kombinaciju nakon slobodnog udarca Silve, ali je Mulahusejnović izblokirao i odbio loptu u korner.

Do kraja poluvremena vidjeli smo još nekoliko poluprilika, no golman Zrinjskog Marić je bio siguran nakon udaraca iz daljine, piše Klix.ba.

Vitoria je povela iz prvog napada u drugom poluvremenu. Tiago Silva je ubacio s desne strane, a na drugoj stativi je Mangas pogodio za 1:0 i veliku radost domaćih navijača.

Ekipa Zrinjskog se nije oporavila od prvog gola, a već u 51. minuti je primila i drugi. Tiago Silva je izveo korner s lijeve strane, a Borevković je pogodio glavom za 2:0 i sigurno vodstvo Vitorije.

U 63. minuti Zrinjski je ozbiljno zaprijetio kada je Kiš šutirao sa 20 metara iz voleja, a Varela je sjajno obranio.

Ipak, to je bilo sve što je Zrinjski uradio u ovom susretu, a Saraiva je u 88. minuti postigao gol za konačnih 3:0 i potvrdio uvjerljivu pobjedu portugalske ekipe.

Uzvratni susret se igra 29. kolovoza u Mostaru, a navijači Zrinjskog se nadaju da će njihov klub napraviti veliki preokret i da će drugu sezonu zaredom na stadionu Pod Bijelim brijegom gledati utakmice grupne faze Konferencijske lige.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije