važno je

Dio hrvatskih umirovljenika treba hitno dostaviti jedan dokument mirovinskom osiguranju

umirovljenici
Foto: Patrik Macek/Pixsell
1/2
17.10.2024.
u 07:54

Podaci su potrebni za redovitu isplatu mirovina radi sprečavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina, navodi se u priopćenju.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje uputio je obavijest svim korisnicima hrvatske mirovine s prebivalištem u SR Njemačkoj o potvrdama o životu za 2024. godinu. HZMO je korisnike hrvatske mirovine s prebivalištem u SR Njemačkoj obavijestio kako su elektroničkim putem razmijenjeni podaci potrebni za redovitu isplatu mirovina radi sprečavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina, navodi se u priopćenju.

Korisnici za koje su na navedeni način razmijenjeni podaci ne trebaju u 2024. godini dostaviti popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu, piše Dnevnik.hr.

Korisnicima za koje nisu razmijenjeni podaci elektroničkim putem 4. listopada 2024. poštom su na kućne adrese poslane tiskanice potvrde o životu za 2024. godinu.

Radi nastavne isplate mirovine iz hrvatskog osiguranja korisnici trebaju potvrdu o životu popuniti, potpisati i ovjeriti kod nadležnog tijela te dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 30. studenoga 2024., podsjećaju u Zavodu za mirovinsko osiguranje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije