razmjena zarobljenika

Francuska pozvala Rusiju na hitno oslobađanje istraživača Laurenta Vinatiera

02.08.2024.
u 16:14

Francuska je u petak pozvala Rusiju na hitno oslobađanje francuskog istraživača Laurenta Vinatiera dok je pozdravila veliku razmjenu zatvorenika u četvrtak koja je rezultirala puštanjem 16 zatvorenika iz Rusije na Zapad.

Vinatier je u lipnju priznao krivicu za optužbu da se nije registrirao kao strani agent dok je prikupljao informacije o ruskoj vojsci, i suočava se s pet godina zatvora.

Ruski sud ovog je tjedna produžio Vinatieru pritvor do 5. rujna.

- Naše misli su s ljudima koji su i dalje samovoljno pritvoreni u Rusiji, posebno kao što je naš sunarodnik Laurent Vinatier - priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova.

- Francuska poziva na njihovo hitno oslobađanje - dodalo je ministarstvo.

U četvrtak su američki novinar Evan Gershkovich i bivši američki novinar Marinac Paul Whelan bili među trojicom američkih državljana koji su vraćeni u Sjedinjene Države, nekoliko sati nakon što su oslobođeni iz ruskog pritvora u sklopu najveće razmjene zarobljenika između dvije zemlje od Hladnog rata, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije