JERUSALEM

Gallant: Izrael je osujetio više od 50 iranskih napada na Izraelce i Jevreje u inozemstvu

13.07.2023.
u 21:50

Izrael i njegovi strani partneri osujetili su više od 50 iranskih napada na Izraelce i Jevreje u inozemstvu posljednjih godina, izjavio je u četvrtak izraelski ministar obrane Yoav Gallant tijekom posjeta Azerbajdžanu.

Izrael i Iran desetljećima su blokirani u hladnoratovskom sukobu u sjeni, uz međusobne optužbe za sabotažu i pokušaje ubojstava.

Izraelski ministar vanjskih poslova Eli Cohen optužio je u srijedu Iran da stoji iza osujećenog pokušaja napada na izraelsko veleposlanstvo u Bakuu. Azerbajdžanski zvaničnici to nisu odmah potvrdili.

- Po naređenju svog vrhovnog vođe, Iran je posljednjih godina vodio svjetsku terorističku kampanju neviđenih razmjera, fokusiranu na Izraelce i Jevreje. Govorimo o više od 50 pokušaja napada - rekao je Gallant, i prenijeli su izraelski mediji.

Za sprječavanje navodnih napada pripisao je zasluge izraelskim službama sigurnosti i "bliskoj suradnji s brojnim zemljama", prenosi Reuters.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije