PORAST UKRADENIH VOZILA

Gotovo svaka treća krađa automobila se dogodi u ovom njemačkom gradu: Evo gdje ćete najprije ostati bez auta

parking u garaži
Pixsabay
11.09.2024.
u 21:07

Radi učestalih krađa, šteta za vlasnike je povećana. Osiguravajuće kuće su za svaku krađu u prosjeku isplatile gotovo 21.400 eura, što je oko šest posto više nego prethodne godine

Broj krađe automobila u Njemačkoj je prošle godine porastao za 20 posto, priopćili su iz osiguravajućih društava. Naime, najveći broj krađa automobila događa se upravo u Berlinu, izvijestila je Njemačka novinska agencija. Tijekom 2023. godine ukradeno je 14.585 vozila s kasko osiguranjem, a ukupna ekonomska šteta od krađe automobila narasla je na više od 310 miliijuna eura. “Berlin je još uvijek prijestolnica kradljivaca automobila, statistički gledano, ovdje svaka dva sata nestane jedan automobil”, rekao je direktor Udruge Jörg Asmussen, navodi se u priopćenju.

“Gotovo svaka treća krađa automobila u zemlji dogodi se u Berlinu” dodao je. Osim toga, tijekom 2023. godine samo u Berlinu je ukradeno 4266 vozila s kasko osiguranjem, što je 46 posto više nego prethodne godine, piše Fenix magazin.

U Hamburgu su ukradena 853 automobila, dok je u Bavarskoj nestalo 596 vozila. 

Radi učestalih krađa, šteta za vlasnike je povećana. Osiguravajuće kuće su za svaku krađu u prosjeku isplatile gotovo 21.400 eura, što je oko šest posto više nego prethodne godine, rekao je Asmussen. Naime, lopovima su posebno privlačni skupi SUV modeli. Porast broja krađa vozila počeo je rasti već u 2022. godini nakon pandemije koronavirusa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije