NEUGODNO ISKUSTVO

Hrvatica htjela pomoći Hrvatima u Njemačkoj pa požalila: 'Pa je li naš narod realan?'

njemačka - nuremberg
Heiko Becker/REUTERS
13.07.2024.
u 10:11

Pa dobro, je li ovaj narod realan? Odu u potragu za boljim životom, i upropaste ga i tu i tamo, poručila je Hrvatica

Hrvatica u Njemačkoj požalila se na svoje sunarodnjake, nakon što je, prema njenoj priči, doživjela vrlo neugodno iskustvo oko iznajmljivanja stana. Naime, Hrvatica korisničkog imena AffectionateDisk8976 podijelila je na Redditu što joj se dogodilo prilikom izlaska iz stana u kojem je bila sa suprugom. 

- Dragi moji, evo mene ponovo sa jednom njemačkom temom o Hrvatima u Njemačkoj - započela je svoju priču Hrvatica, objašnjavajući kako su suprug i ona pronašli veći stan u jednom selu pored Münchena, pa su stan u kojem su trenutno odlučili prvo ponuditi Hrvatima.

- Zašto? Zato što je jeftin za München (750 bez režija, 1000 s režijama) i znamo koliko nam je značilo kad nam je jedan naš preporučio stan kad smo tek dolazili i kad smo ga dobili - ispričala je, i ubrzo požalila što je to učinila. 

- Priča ide dalje - 30% ljudi koji su mi se javili su me izvrijeđali, stan i cijenu. Očekivano. Gube vrijeme da vrijeđaju mene i stan umjesto da se bave sobom. Ostalih 70% su totalni klošari. Žao mi je reći, ali radi se o ljudima bez posla, na birou, ljudima bez viza (BIH), rad na crno, na sivo, ljudima koji bi se uselili s obitelji u stan od 30 kvadrata a nitko ne radi, ljudima koji pitaju mogu li preuzeti kuhinju unutra besplatno jer nemaju novaca, ljudima koji kažu da nemaju za polog, ljudima koji kažu da imaju dugove i da se to na izvodu vidi (ovdje se traži izvod o financijama kod iznajmljivanja) - nabrojala je. 

Pa dobro, je li ovaj narod realan? Odu u potragu za boljim životom, i upropaste ga i tu i tamo, poručila je Hrvatica, dodajući kako je stan na koncu ponudila strancima, navodeći kako ''ovo nema smisla''.

Brojni su podržali ovu ženu, a neki su podijelili i svoja iskustva. Jedan korisnik ispričao je tako kako je također ranije tražio nasljednika za svoj stan u Münchenu, a kad mu se javio jedan Hrvat, ovaj korisnik je ispričao da ga je tražio nižu cijenu najma jer ovaj nije imao račune od kuhinje koju je otkupio od prošlih vlasnika. ''Našao sam drugog (ne Hrvata) koji ne gnjavi s računima, onda me najmodavac krenuo vrijeđati i prijetiti se. Ono dobiješ stan bez provizije i super kuhinju za djelić cijene nove i već je montirana i još bi se cigančio oko tog sitnog iznosa'', dodao je.

- Ne možeš ti "našem" pomoći. Uputiti da, ali sve više od toga je rizično. Ja sam otišao prije 5 god van i uglavnom sam se samostalno snalazio. Od naših kome sam pomogao jesu mi kolege koje su došle raditi isto moju firmu ali se radi o ozbiljnim i školovanim ljudima pa je i drugačiji mentalni sklop u glavi - komentirali su drugi. 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?