operacija potpore miru UNIFIL

Hrvatski vojnik se vratio iz misije u Libanonu, daljnje slanje odgođeno

hrvatska vojska
Dubravka Petric/PIXSELL
22.10.2024.
u 08:11

Zbog aktualne sigurnosne situacije, daljnje upućivanje pripadnika Oružanih snaga u operaciju potpore miru UNIFIL u Libanonu je odgođeno", kaže se u priopćenju Ministarstva obrane RH

Pripadnik hrvatske vojske koji je sudjelovao u UN-ovoj operaciji potpore miru UNIFIL u Libanonu u ponedjeljak se vratio u Hrvatsku, a slanje daljnjih vojnika u tu misiju je odgođeno zbog sigurnosne situacije u Libanonu, priopćio je MORH.

"Pripadnik OS RH vraća se u Hrvatsku po završetku jednogodišnjeg mandata, a u operaciju potpore miru UNIFIL upućen je temeljem odluke Hrvatskog sabora. Zbog aktualne sigurnosne situacije, daljnje upućivanje pripadnika Oružanih snaga u operaciju potpore miru UNIFIL u Libanonu je odgođeno", kaže se u priopćenju Ministarstva obrane RH, javlja Hina.   

Pripadnici hrvatske vojske u misijama i operacijama potpore miru sudjeluju temeljem važećih odluka Hrvatskog sabora, dodaje MORH. 

Izraelska vojska je početkom mjeseca uz zračne napade započela i kopnenu ofenzivu na Libanon. Cilj je borba protiv proiranske libanonske milicije Hezbolaha i vraćanje raseljenih stanovnika njihovim domovima u sjevernim dijelovima Izraela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije