OPASNOST OD HEZBOLLAHA

Izraelska vojska zatvorila neka naselja na sjeveru Izraela

AMMAR AWAD/REUTERS
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.10.2024.
u 07:58

Izraelska vojska je objavila da je potrebno provesti evakuaciju zbog sigurnosti stanovništva, s obzirom na pojačanu aktivnost Hezbollaha.

Izraelska vojska je nakon sigurnosne procjene zatvorila za javnost područja oko nekih gradova na sjeveru Izraela čiji su stanovnici evakuirani zbog raketne paljbe libanonskog Hezbolaha.

Najavljeno je da će zatvorene vojne zone duž granice s Libanonom sada uključivati područja Zeraita, Šomare, Štule, Natue i Eben Menahema. Istovremeno, proiranska militantna skupina Hezbollah priopćila je da je napala predgrađa Tel Aviva većim brojem dronova. Izraelska vojska je ranije u subotu naredila stanovnicima 23-ju sela na jugu Libanona da se evakuiraju u područja sjeverno od rijeke Awali, koja protječe zapadnom doline Bekaa i ulijeva se u Sredozemlje.

Izraelska vojska je objavila da je potrebno provesti evakuaciju zbog sigurnosti stanovništva, s obzirom na pojačanu aktivnost Hezbollaha. Vojska tvrdi da skupina koristi ta područja za skrivanje oružja i za napade na Izrael. Hezbolah negira da među civilima skriva oružje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije