RAT U IZRAELU

Iran upozorio Izrael da su sve strane u regiji spremne djelovati ako Izrael ne zaustavi agresiju

rat u izraelu
Foto: ISMAEL MOHAMAD/NEWSCOM
15.10.2023.
u 21:12

Iran je upozorio Izrael da su sve strane u regiji spremne djelovati ako Izrael ne zaustavi agresiju prema Palestincima, izvijestila je u nedjelju poluslužbena novinska agencija Fars. 

"Ako cionistička agresija ne prestane, (mora znati) da su prsti svih strana u regiji na okidaču", rekao je ministar vanjskih poslova Hosein Amirabdolahian.

U izraelskim udarima na Pojas Gaze ubijeno je više od 2600 ljudi, objavilo je u nedjelju palestinsko ministarstvo zdravstva Hamas, islamističkog pokreta koji je novu spiralu nasilja počeo prije tjedan dana krvavim napadima na Izrael i otmicom 155 talaca.

Isti izvor navodi i da je je 9.600 ljudi ranjeno u napadima kojima je Izrael odgovorio na Hamasove upade 7. listopada. Više od 1.000 ljudi je pod ruševinama u Gazi, objavila je palestinska civilna obrana u nedjelju.

U izjavi civilna obrana navodi da su timovi izvukli mnoge preživjele ispod ruševina u roku od 24 sata nakon što su zgrade pogođene izraelskim bombardiranjima.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?