Meloni

Italija nikada neće posustati u odluci da podrži Ukrajinu

Giorgia Meloni
YARA NARDI/REUTERS
07.09.2024.
u 14:53

Talijanska premijerka Giorgia Meloni rekla je u subotu da Italija nikada neće posustati u svojoj potpori Ukrajini i da trenutni zastoj u ratu pokazuje da je zapadni odgovor na rusku invaziju na njezinog susjeda bio ispravan.

"Vjerujem da Kina i Indija imaju ulogu u rješavanju sukoba. Jedina stvar koja se ne može dogoditi jest misliti da se sukob može riješiti napuštanjem Ukrajine", rekla je Meloni nakon sastanka s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem na marginama konferencije u sjevernoj Italiji.

"Odabir potpore Ukrajini je prije svega odabir u nacionalnom interesu i to je izbor koji se neće promijeniti", rekla je Meloni na godišnjem poslovnom forumu TEHA u Cernobbiju.

Zelenskij se sastao s Meloni dok nastavlja tražiti od svojih saveznika više oružja.

Sastanak je održan na marginama ekonomskog foruma koji je počeo u petak na obali jezera Como.

Kijev traži od svojih saveznika dozvolu da raketama koje dobija od Zapada gađa Rusiju, što je ponovio i tijekom razgovora u petak s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom.

Italija podržava sankcije Moskvi i isporučuje oružje Kijevu, ali se protivi, kao i Mađarska, njegovoj upotrebi izvan ukrajinskog teritorija, za razliku od većine europskih zemalja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije