visoke temperature

Moskva oborila rekord: Izmjerena temperatura od 32,7 stupnjeva

moskva
04.07.2024.
u 21:54

Rusi su se u četvrtak suočili s nekim od najtoplijih vremena viđenih u više od jednog stoljeća, a Moskva je oborila rekord iz 1917. godine, dok su neki drugi gradovi dostizali temperature iznad 35 stupnjeva Celzijusa.

U Moskvi, gdje temperature mogu pasti i do minus 40 stupnjeva Celzijusa tijekom zime, živa se 3. srpnja podigla na 32,7 stupnja što je oborilo rekord iz 1917. godine za taj dan za pola stupnja, objavio je meteorološki centar FOBOS.

Rekordi su oboreni od ruske pacifičke obale i divljine Sibira do europskih dijelova Rusije, naveo je FOBOS, prenosi Klix.ba.

Vruće vrijeme izazvalo je veliku potražnju za klima-uređajima i ventilatorima, dok su Moskovljani jeli rekordne količine sladoleda i hladnih napitaka. Voda se dijelila putnicima u metrou i mnogim vlakovima.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin pozvao je stanovnike moskovske metropole, koja ima više od 20 milijuna stanovnika, da poduzmu mjere opreza i izbjegavaju izlazak vani u najtoplije doba dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije