Najstariji hotel na svijetu neprekidno radi već 52 generacije

18.04.2023.
u 15:39

Sudeći prema Guinnessovoj knjizi rekorda, u kategoriji „najstariji hotel na svijetu“, slavodobitnik se nalazi u japanskoj Hayakawi, a osnovan je nevjerojatne - 705. godine! 

Hotel Keiunkan Inn izgrađen je na mjestu gdje se susreću rijeke Hayakawa i Yukawa, a predstavlja najstarije toplice na svijetu.

S prelijepim pogledom na planine i rijeke, zadržao je svoj tradicionalni izgled, a tokom svog postojanja promijenio je 52 vlasnika. To i nije pretjerano puno, obzirom da postoji više od – tisuću godina!

Hotel se sastoji od 35 apartmana uređenih u japanskom minimalističkom stilu. Cijena smještaja je oko 269 američkih dolara na noć, a u cijenu je uračunata i upotreba brojnih bazena s termalnom vodom koja izvire nedaleko hotela, pa cijena i nije toliko visoka.

Jedina stvar koja bi vas mogla začuditi je ta što većina zaposlenika zapravo ni ne zna da rade u najstarijem hotelu na svijetu. No, kao da je bitno, piše Punkufer.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije