MONSTRUM IZ AVIGNONA

Nastavak mučnog suđenja u Francuskoj: Mladić (22) propustio rođenje vlastitog djeteta da bi silovao tuđu ženu

Foto: ZZIIGG/REUTERS
1/3
24.09.2024.
u 16:13

Kao i do sada, suđenje u ponedjeljak privuklo je veliku pažnju medija i građana koji su došli iskazati poštovanje i podršku Gisele Pelicot koja je preko noći postala feministička ikona svojim inzistiranjem da suđenje bude javno kako bi podigla svijest o upotrebi droga u svrhu silovanja

Suđenje monstrumu iz Avignona, Dominiqueu Pelicotu koji je cijelo desetljeće drogirao suprugu Gisele Pelicot i pozivao muškarce da je siluju nastavlja se. Pelicot je već priznao optužbe, no sudi se još pedesetorici muškaraca od 26 do 74 godine koji su identificirani kao silovatelji. U ponedjeljak je saslušano šest optuženika koji su iznijeli sličnu obranu - nisu znali da je Gisele u nesvijesti, dobili su odobrenje njenog muža i vjerovali su da je riječ o fetišističkoj igri supružnika u kojoj oboje sudjeluju svojevoljno.

Najmlađi od optuženih muškaraca je Joan K. koji je u trenutku zločina imao 22 godine. Na sudu je rečeno da je 2019. propustio rođenje vlastite kćeri te je umjesto u bolnici bio u domu Dominiquea Pelicotea i silovao njegovu suprugu. Sumnjiči ga se da je dva puta silovao Gisele, piše France24. Joan je bio u vezi sa ženom koju je upoznao na internetu, no često ju je varao, a u trenutku prekida veze, ona je bila trudna. 

O Huguesu M. svjedočila je Emilie O., njegova bivša partnerica, koja sumnja da ju je zlostavljao slično kao Pelicot svoju suprugu. "Bila sam manipulirana i živjela laž. Još uvijek sve preispitujem" rekla je na sudu. Huguesa opisuje kao poštenog i obzirnog muškarca, no ističe da ju je više puta prevario. "Rekao mi je da treba adrenalina i da ga nalazi samo u vožnji motora i seksualnim odnosima" priznala je. Poziv avignonske policije, kaže, preokrenuo joj je život naglavačke. "Rečeno mi je da je Hugues silovao ženu u listopadu 2019. godine, par dana prije mog rođendana. Nisam im vjerovala, bila sam zbunjena, šokirana. Zamolila sam ih da mi pokažu fotografiju i tek sam onda shvatila da ovo nije noćna mora" opisala je Emilie. Huguesu se sudi za pokušaj silovanja.


Njegova bivša partnerica ispričala je kako se požalila policiji kada ju je jedne noći pokušao penetrirati prstima dok je spavala, no tužba nije prošla zbog "nedostatka materijalnih dokaza". Između rujna 2019. i ožujka 2020. imala je problema s vrtoglavicom, no istražitelji nisu pronašli tragove supstanci koje bi joj mogle naškoditi. Njena izjava podsjeća na riječi Gisele Pelicot koja je posvjedočila da je godinama imala neobične zdravstvene probleme i propuste u pamćenju zbog kojih je sumnjala da boluje od Alzheimerove bolesti.

Andy R., 37-godišnji otac dvoje djece, u Pelicotovu kuću u Mazan otišao je jer "nije imao ništa bolje za raditi na Novu Godinu" kazao je na sudu. Ni on nije mislio da siluje Gisele već da je ona ranije pristala na spolni odnos pred svojim mužem, koji je dopuštenje dao njemu. Priznao je da je alkoholičar od 14. godine i da redovito koristi kokain, prenosi Daily Mail. Kazao je da zbog svojih poroka nema kontakt s braćom pa je otišao u Pelicotovu kuću gdje, naglašava, nije namjeravao nikoga silovati.

U utorak se na sudu očekuje psihološko ispitivanje šestorice osumnjičenika koji su jučer dali iskaze. Kao i do sada, suđenje u ponedjeljak privuklo je veliku pažnju medija i građana koji su došli iskazati poštovanje i podršku Gisele Pelicot koja je preko noći postala feministička ikona svojim inzistiranjem da suđenje bude javno kako bi podigla svijest o upotrebi droga u svrhu silovanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije