Hrvatska

Policija upozorava: Kazna za ovo je 260 eura, posebno ćemo pratiti ovu vrstu prekršaja

PU karlovačka
04.07.2024.
u 17:12

Karlovačka policija javlja kako će vikendima i blagdanima pojačano kontrolirati promet na autocesti kako bi kaznili one koji grubo krše prometne propise. Tu se radi o osobama koje voze automobile po zaustavnom traku te tako ugrožavaju druge sudionike u prometu. Napominju i kako je za to predviđena prometna kazna od 260 eura te jedan negativan bod. 

– U cilju što kvalitetnijeg nadzora sigurnosti cestovnog prometa, detektiranja mjesta na kojima dolazi do otežanog odvijanja prometa te uočavanja vozila koja grubo krše prometne propise u dane vikenda i blagdana, policijskim službenicima na terenu pomažu i policijski službenici Ravnateljstva policije. Nadzor vrše iz zraka, odnosno službenog helikoptera te o svim indikatorima sigurnosti izvještavaju policijske službenike na autocesti, odnosno policijske službenike motocikliste, koji će i na području Policijske uprave karlovačke u nadolazećim danima pojačano nadzirati promet.
 
Zbog  usporene protočnosti prometa i učestalih zastoja, s obzirom da je sve veći broj vozila na autocesti, vozači često nepotrebno iskaču iz prometnog toka i za pretjecanje, odnosno prometovanje, koriste trak za zaustavljanje, koji ni u kojem slučaju nije prikladan za ovakvu vrstu korištenja i time ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.  

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za ovu vrstu prekršaja predviđena je novčana kazna u iznosu od 260 eura i jedan negativan prekršajni bod. Apeliramo na sve vozače da za kretanje vozila koriste predviđene prometne trakove, ne ugrožavaju sebe i ostale sudionike u prometu te dodatno usporavaju i otežavaju prometne tokove, a policijski službenici će nastaviti s nadzorom i sankcioniranjem i ove vrste prometnih prekršaja.
 
Ovakva preventivno-represivna postupanja policijskih službenika dio su akcije Sigurna turistička destinacija, nekadašnje akcije TOURS koja je u  Republici Hrvatskoj započela još 1994. godine,  a kojoj je cilj podizanje sigurnosti tijekom turističke sezone prevencijom kriminala i prekršaja i pojačanim mjerama u prometu te na graničnim prijelazima kako bi se turistima omogućio siguran dolazak i boravak u Hrvatskoj – stoji u priopćenju policije.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?