američki državni tajnik

Pompeo: Kimov odlazak neće promijeniti američke ciljeve u Sjevernoj Koreji

23.04.2020.
u 11:09

Sjedinjene Države nastavit će insistirati na denuklearizaciji Sjeverne Koreje bez obzira ko bude na čelu vlasti u Pyongyangu, izjavio je američki državni tajnik Mike Pompeo, u jeku spekulacija u vezi sa  zdravstvenom stanjem sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una.

Američki dužnosnici među kojima je i predsjednik Donald Trump odbili su govoriti o Kimovom zdravstvenom stanju nakon izvještaja južnokorejskog portala vijesti da je autoritarni čelnik bolestan.

Pompeo je, međutim, izjavio u intervjuu da se sastao s utjecajnom Kimovom sestrom Kim Yo Jong, i nagovijestio kako bi ona mogla biti njegova nasljednica.

- Imao sam priliku sastati se s njom nekoliko puta, ali izazov ostaje isti - cilj ostaje nepromijenjen - tko god da predvodi Sjevernu Koreju - izjavio je Pompeo za Fox News.

On je ponovio obećanje SAD sjevernokorejskom narodu da će mu donijeti "svjetlu budućnost" ukoliko njegovo čelništvo odustane od nuklearnog oružja.

- Oni se moraju denuklearizirati. Oni to moraju učiniti na način podložan verifikaciji. To je tako bez obzira ko je na čelu Sjeverne Koreje - kazao je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?